Hyppää sisältöön

Valtatie 5 jälleen käytössä Lusin kohdalta

Karjalan lennosto
Julkaisuajankohta 30.9.2016 14.01
Tiedote

Karjalan lennoston Baana 2016 -lentotoimintaharjoitus on päättynyt. Lusin maantietukikohdan alueelta suljettuna ollut valtatie 5:n osuus avattiin jälleen liikenteelle perjantaina 30. syyskuuta kello 13.30. alkaen.

Hornet-monitoimihävittäjä Lusin maantietukikohdassa

Baana 2016 -lentotoimintaharjoituksen tavoitteena oli antaa ilmavoimien lentävälle henkilöstölle mahdollisuus harjoitella lentotoimintaa tilapäiseltä sotilaslentopaikalta sekä harjoittaa lentoteknillistä ja muuta tukikohtatoimintaan osallistuvaa ilmavoimien henkilöstöä ja reserviläisiä toimimaan maantietukikohtaolosuhteissa. Yhteensä Baana-harjoitukseen osallistui Lusissa ja Karjalan lennoston päätukikohdassa Rissalassa noin 380 henkilöä, joista noin 80 oli reserviläisiä.

Lusin maantietukikohdan rakentamistoimet alkoivat Heinolan Lusissa perjantaina 23. syyskuuta. Harjoituksen varsinainen lentotoimintavaihe käynnistyi maanantaina 26. syyskuuta, ja sen aikana Lusissa vieraili ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjiä, Hawk-suihkuharjoituskoneita sekä yhteys- ja kuljetuskonekalustoa. Lisäksi keskiviikkona 28. syyskuuta Lusissa vieraili kaksi Ruotsin ilmavoimien Gripen-monitoimihävittäjää.

Suotuisten olosuhteiden ansiosta Baana 2016:n -lentotoiminta vietiin läpi nopeutetussa aikataulussa, ja saatiin päätökseen torstaina 29. syyskuuta puolen päivän aikaan.  Harjoitukselle asetetut tavoitteet saavutettiin niin lentotoiminnan, kertausharjoituksen kuin henkilökunnalle ja varusmiehille annettavan ilmavoimien taistelutavan koulutuksenkin osalta.

Harjoituksen ajaksi suljettu valtatie 5:n osuus avattiin yleiselle liikenteelle jälleen perjantaina 30. syyskuuta kello 13.30 alkaen.

Baana 2016:n tunnelmiin voi palata puolustusvoimien Combat Camera -ryhmän harjoituksesta koostamalla videolla.


 

´