Karjalan lennosto lentää Vihuri 17 -harjoituksessa

7.3.2017 10.39
Tiedote

Karjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31 järjestää 13.–17. maaliskuuta Vihuri 2017 -lentotoimintaharjoituksen Oulun ja Rissalan tukikohdissa. Lentotoimintaa on molemmissa tukikohdissa maanantaista torstaihin kello 9.30-22 ja perjantaina 9.30-14 välisenä aikana.

Harjoitukseen osallistuu Hävittäjälentolaivue 31:stä 12–14 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää, joista Oulun tukikohdasta toimii yhdeksän ja Rissalan tukikohdasta neljä konetta.

Lentotoiminta keskittyy pohjois-eteläsuunnassa Rovaniemen ja Seinäjoki-Tikkakoski-Rissala-Joensuu väliselle alueelle. Itä-länsisuunnassa Kuusamo-Joensuu ja Seinäjoki-Oulu väliselle alueelle mukaan lukien Kokkola-Pietarsaari edustan merialue.

Harjoituksessa lennetään merialueella yliäänilentoja, joiden pamaukset ovat kuultavissa. Harjoituksen aikana ei käytetä valaisevia omasuojaheitteitä.

Harjoituksessa koulutetaan henkilökuntaa ja varusmiehiä. Reserviläisiä ei osallistu harjoitukseen.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään suuntaamalla toiminta harvaan asutuille alueille. Lentokentän lähialueella noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Lisätietoja harjoituksesta antaa harjoituksen johtaja everstiluutnantti Tomi Böhm, puh. 0299 800 (vaihde).

Joukko-osasto Rissala, Siilinjärvi Rovaniemi Tikkakoski, Jyväskylä Yhteistoiminta-alue