Hyppää sisältöön

Lapin lennosto avasi ovensa yleisölle 12. toukokuuta

Lapin lennosto
Julkaisuajankohta 16.5.2017 13.13
Tiedote

Perinteisessä Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumassa yleisö pääsee tutustumaan lennoston toimintaan, varusmieskursseihin ja Ilmavoimiin työnantajana.

Midnight Hawks nousemassa lentoon Rovaniemen kentältä

Suomi 100 vuotta juhlavuoden kunniaksi samassa yhteydessä järjestettiin myös Nuku Rauhassa -kokonaisturvallisuustapahtuma. Mukana olivat Lapin lennoston lisäksi Jääkäriprikaati, MPK, Poliisi, Rajavartiolaitos, Tulli, Pelastuslaitos, Maanpuolustusjärjestöt, Lapin ammattiopiston lentotekninen linja, Lapin lennoston kilta ja Rovaniemen Sotilaskotiyhdistys.

Tapahtuma-aikaa jatkettiin ensimmäistä kertaa iltaan klo 19 saakka ja tämä todella kannatti. Paikalle saapui koleahkosta kevätsäästä huolimatta runsaasti Rovaniemeläisiä.

Yleisön suosikeiksi nousivat perinteiseen tapaan huikean hienot esityslennot, joista saatiin tänä vuonna nauttia useampaan otteeseen. Myös toimintanäytökset keräsivät paljon yleisöä. Taitavat ja tottelevaiset koirat olivat yksi tämän vuoden ehdottomista hiteistä. Lisäksi mielenkiintoa herättivät Hornetin ohjaamoon tutustuminen ja sähköaseammunta, joihin molempiin muodostui välillä pitkä ja kiemurteleva jono.

Kiitokset kaikille tapahtumassa vierailleille ja järjestelyihin osallistuneille!
 

Vierailijat pääsivät tutustumaan Hornetin ohjaamoon

Rajavartioitoksen koiranäytös

Alla tapahtumavieraiden ajatuksia tämän vuoden tapahtumasta:


Tapahtumavieraita Lapin ammattiosastosta
Jusso ja Arto, lentokoneasentajalinja, Lapin ammattiopisto.

Tänä vuonna on ollu paljon parempi tapahtuma kuin edellisinä vuosina. Sääolosuhteet ovat paremmat ja mukana on nyt enemmän toimijoita ja koneita. Olemme odottaneet eniten Hornet-sooloa ja Midnight Hawksia. Varusmiespalvelus Ilmavoimissa on tavoitteena ja olemme molemmat lähettäneet jo hakemukset.
 


Sonja, Sini, Jessika ja Saana, Rautiosaaren koulun 6. luokkalaisia.

Kaikki esitykset ja esittelypisteet ovat olleet kivoja. Vaikeaa sanoa mikä on ollut parasta, mutta ehkä koirat ovat olleet kuitenkin kaikista kivoimpia. Tulemme mielellämme ensi vuonna uudestaan!
 

Tapahtumavieraita Ylitorniolta
Matias, Elias ja Matias Ylitornion koulun 8. luokkalaisia

Hävittäjien näkeminen oli kaikista parasta. Myös kaikki toimintanäytökset olivat tosi mielenkiintoisia. Emme ole vielä miettineet missä haluaisimme suorittaa varusmiespalveluksen. Täältä saa hyvin tietoa Ilmavoimien varusmieskursseista ja varusmiespalveluksesta yleensä. Emme ole käyneet tapahtumassa aikaisemmin, mutta voisimme tulla ensi vuonna uudestaankin.
 

Hornet-soolo

Yleisöä seuraamassa esityslentoja

´