Hyppää sisältöön

Sora 2016 -lentotoimintaharjoitus Kaakkois-Suomessa

Satakunnan lennosto
Julkaisuajankohta 9.8.2016 9.59
Tiedote

Satakunnan lennoston Tukilentolaivue järjestää 15.–19. elokuuta Sora 2016 -lentotoimintaharjoituksen Kaakkois-Suomessa. Harjoitukseen osallistuu ilmavoimien yhteys- ja kuljetuskonekalustoa, monitoimihävittäjiä sekä maavoimien kuljetushelikoptereita.

CASA-kuljetuskone lentoonlähdössä lyhyeltä kiitotieltä

Sora 2016 -lentotoimintaharjoituksen tavoitteena on perehdyttää ilmavoimien yhteys- ja kuljetuskonetoimintaan sekä maavoimien helikopteritoimintaan osallistuvaa henkilöstöä taktisen lentotoiminnan erityispiirteisiin.

Harjoitukseen osallistuu Tukilentolaivueesta kaksi CASA C-295M -kuljetuskonetta ja kolme Pilatus PC-12 NG -yhteyskonetta sekä kaksi Utin Jääkärirykmentin Helikopteripataljoonan NH90-kuljetushelikopteria. Lisäksi harjoitustoimintaa tuetaan Karjalan lennoston Rissalan tukikohdasta toimivan Hornet-monitoimihävittäjäkaluston lennoilla.

Harjoituksen lentotoiminta ajoittuu harjoituspäivinä aikavälille kello 7–22. Lentotoiminta tapahtuu Utin lentotukikohdasta käsin ja suuntautuu Kaakkois-Suomen alueelle sekä Jyväskylään, Kuopioon, Ouluun ja Kajaaniin rajautuville harjoitusalueille.

Harjoituksen aikana kuljetus- ja yhteyskoneet sekä helikopterit suorittavat muun muassa lentoja matalilla korkeuksilla ja harjoittelevat henkilö- ja materiaalipudotuksia laskuvarjolla. Lisäksi koneet vierailevat Immolan ja Selänpään pienlentopaikoilla harjoittelemassa toimintaa pieniltä ja päällystämättömiltä kiitoteiltä. Harjoituksessa käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä ilmassa kirkkaina valoilmiöinä.

 

Lisätietoja harjoituksesta: Tukilentolaivueen komentaja everstiluutnantti Markus Leivo, p. 0299 800 (vaihde).

´