Hyppää sisältöön

Lakeus 21 -lentotoimintaharjoitus tuo Hornetit Kauhavalle

Ilmavoimat
10.8.2021 14.23
Tiedote

Ilmavoimat järjestää Lakeus 21 -lentotoimintaharjoituksen 17.‒26. elokuuta 2021. Harjoituksessa F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjät tukeutuvat arkipäivisin Kauhavan lentopaikalle.

Ilmavoimien taistelutapa mahdollistaa keskitetyt ilmaoperaatiot hajautetusta ryhmityksestä. Tukeutumista muualle kuin kotitukikohtiin harjoitellaan säännöllisesti, jotta hävittäjäkalusto voidaan tarvittaessa hajauttaa nopeasti ja joustavasti eri puolille Suomea.

Lakeus 21 -harjoitukseen Kauhavan lentopaikalla osallistuu 6‒7 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää. Ensimmäisen harjoitusviikon toteuttaa Lapin lennosto, jälkimmäisen Karjalan lennosto. Lentotoimintaa on Kauhavalla harjoituksen ensimmäisellä viikolla tiistaista perjantaihin 17.‒20.8. ja toisella viikolla maanantaista torstaihin 23.‒26.8. päivittäin kello 7‒23 välisenä aikana. Viikonloppuisin lentotoimintaa ei ole.

Lakeus 21 -harjoituksen lentotoiminta suuntautuu Kauhavalta pääasiassa Kauhava - Jyväskylä - Oulu väliselle maa-alueelle sekä Kokkola - Oulu väliselle merialueelle. Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään ehkäisemään välttämällä asutuskeskusten yllä lentämistä sekä noudattamalla lentomelua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista. Harjoituksessa ei käytetä ampumatarvikkeita tai lentokoneiden omasuojaheitteitä.

Harjoitus toteutetaan kantahenkilökunnan ja varusmiesten voimin. Harjoitukseen osallistuva henkilöstö jaetaan osastoihin, joiden välisiä kontakteja rajoitetaan koronaturvallisuus huomioiden.

Lisätietoja antavat:

17.‒20.8. Lapin lennoston Hävittäjälentolaivue 11:n komentaja everstiluutnantti Tomi Iikkanen, puh. 0299 800 (vaihde)

23.‒26.8. Karjalan lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Tomi Böhm, puh. 0299 800 (vaihde).