Arctic Challenge Exercise 2019 -lentotoimintaharjoitus 22. toukokuuta – 4. kesäkuuta

Suomen, Norjan ja Ruotsin ilmavoimat järjestävät touko–kesäkuussa monikansallisen Arctic Challenge Exercise 2019 -lentotoimintaharjoituksen. Maiden pohjoisosien ilmatilassa toimeenpantavaan harjoitukseen osallistuu yli sata ilma-alusta yhdeksän maan asevoimista.

Suomen, Norjan ja Ruotsin ilmavoimat järjestävät touko–kesäkuussa monikansallisen Arctic Challenge Exercise 2019 -lentotoimintaharjoituksen.

Vuoden 2019 Arctic Challenge Exercise (ACE 19) on järjestyksessä neljäs Suomen, Norjan ja Ruotsin ilmavoimien yhdessä järjestämä ACE-lentotoimintaharjoitus. Vuodesta 2013 alkaen joka toinen vuosi järjestetyn harjoituksen johtovastuussa on tänä vuonna Ruotsin ilmavoimat, joka suunnittelee ja johtaa harjoituksen toimeenpanon.

ACE 19 antaa osallistujilleen mahdollisuuden harjoitella laajamittaista ilmaoperaation suunnittelua ja toimenpanoa todenmukaisessa toimintaympäristössä, jossa ovat mukana monipuolisesti nykyaikaisen ilmasodankäynnin erityyppiset ilma-alukset ja joukot.

ACE 19:n päätukikohtina toimivat Norjan Bodö, Ruotsin Luulaja sekä Suomessa Rovaniemi.

Harjoitusviikoilla lennetään maanantaista perjantaihin 2–3 lentokierrosta päivässä aikavälillä kello 9–18 Suomen aikaa (kello 8–17 Norjan ja Ruotsin aikaa). Lentotoimintaa on myös helatorstaina. Harjoituksen lentotoiminta-alue sijoittuu Suomen, Norjan ja Ruotsin pohjoisosiin (ks. toiminta-alueen kartta alla).

 

ACE 19 -harjoituksen lentotoiminta sijoittuu Suomen, Norjan ja Ruotsin pohjoisosiin.

Ilmavoimat

Arctic Fighter Meet 19 -harjoitus Norjassa 19.–23. elokuuta

Norjan ilmavoimat järjestää Arctic Fighter Meet 19 -lentotoimintaharjoituksen Bodön tukikohdassa 19.–23. elokuuta. Harjoituksessa on mukana joukkoja Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimista.
12.8.2019 | 10.00
Ilmavoimat

ACE 19 -harjoitus onnistui turvallisesti ja tehokkaasti

Euroopan suurimpiin lentotoimintaharjoituksiin lukeutuva Arctic Challenge Exercise 19 on päättynyt. Harjoitus järjestettiin nyt neljättä kertaa ja se keräsi taivaalle lähes sata hävittäjää.
5.6.2019 | 17.08