Arctic Fighter Meet 2017 -harjoitus Ruotsissa 21.–25.8.

Lapin lennosto 8.8.2017 15.14
Tiedote

Ruotsin ilmavoimat järjestää Arctic Fighter Meet 2017 -lentotoimintaharjoituksen Luulajan tukikohdassa. Harjoitusalueena toimii Pohjois-Ruotsin ilmatila.

Hornet ja kaksi F-16 hävittäjää CBT-kierroksella

 

Harjoitukseen osallistuu Gripen-hävittäjiä Ruotsin ilmavoimista ja F-16-hävittäjiä Norjan ilmavoimista. Suomi osallistuu harjoitukseen kuudella F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä ja kolmella Hawk -suihkuharjoituskoneella. Lisäksi joihinkin kierroksiin voi osallistua lisäkoneita Cross Border Training (CBT) -toiminnan hengessä Suomesta ja Norjasta.

Harjoituksen tavoitteena on lentää koulutusohjelmien mukaisia tehtäviä erityyppistä kalustoa vastaan sekä kouluttaa nuorinta osallistuvaa ikäluokkaa kansainväliseen toimintaympäristöön.

Vastaavanlaisia harjoituksia on järjestetty vuodesta 2003 alkaen. Tavoitteena on vahvistaa pohjoismaista puolustusyhteistyötä (NORDEFCO) ja kehittää kansainvälistä yhteistoimintakykyä. Harjoitus edistää hävittäjälentolaivueiden välistä yhteistoimintaa ja antaa edellytyksiä pohjoismaisen CBT -harjoitustoiminnan jatkosuunnitteluun.

Lisätietoja antaa Lapin lennoston esikuntapäällikkö Juri Kurttila, p. 0299 800 (vaihde)