Eversti Aki Heikkinen Satakunnan lennoston komentajaksi

Ilmavoimat 28.2.2019 14.06
Tiedote

Eversti Aki Heikkinen on määrätty Satakunnan lennoston komentajaksi 1. maaliskuuta 2019 lukien. Hänen seuraajanaan ilmavoimien valmiuspäällikön tehtävässä aloittaa everstiluutnantti Markus Leivo.

Puolustusvoimain komentaja on määrännyt ilmavoimien upseereita uusiin tehtäviin 1. maaliskuuta lukien. Eversti Aki Heikkinen siirtyy Satakunnan lennoston komentajaksi ilmavoimien valmiuspäällikön tehtävästä. Aiemmin hän on palvellut muun muassa osastoesiupseerina Pääesikunnassa, apulaisosastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa sekä laivueen komentajana Lapin lennostossa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2009 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2018.

Eversti Petteri Seppälä luovutti Satakunnan lennoston lipun seuraajalleen eversti Heikkiselle 22. helmikuuta Pirkkalan tukikohdassa järjestetyssä komentajanvaihtotilaisuudessa. Tapahtuman yhteydessä nähtiin myös neljän ilmavoimien koneen ylilento. Muodostelman kärjessä oli CASA C-295M -kuljetuskone, oikealla puolella lensi Pilatus PC-12NG -yhteyskone, vasemmalla Learjet 35 A/S -suihkukone ja takana F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjä.

Heikkisen seuraajana ilmavoimien valmiuspäällikön tehtävässä aloittaa everstiluutnantti Markus Leivo. Hän palvelee tällä hetkellä apulaisosastopäällikkönä operatiivisella osastolla Ilmavoimien esikunnassa.

Everstiluutnantti Tomi Iikkanen on määrätty Lapin lennoston Hävittäjälentolaivue 11:n komentajaksi. Hän palvelee tällä hetkellä strategisen suunnittelusektorin johtajana suunnitteluosastolla Ilmavoimien esikunnassa.

Everstiluutnantti Petri Landkammer puolestaan on määrätty Tukilentolaivueen komentajaksi Satakunnan lennostoon. Hän palvelee tällä hetkellä osastoesiupseerina Pääesikunnan operatiivisella osastolla.