ILMASOTA 18 -harjoitus käynnistyy

Ilmasotakoulu 16.5.2018 9.58
Tiedote

Kevään 2018 harjoituskausi on Ilmasotakoulussa vilkkaimmillaan toukokuun puolivälissä, jolloin Ilmasotakoulu järjestää kolme harjoitusta Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Satakunnan alueella.

Harjoituskokonaisuuden laajin tapahtuma on ILMASOTA 18-harjoitus, joka järjestetään 18.–24. toukokuuta Tikkakoskella. Harjoituksen tavoitteena on kouluttaa varusmiehiä, reserviläisiä ja puolustusvoimien henkilökuntaa toimimaan poikkeusolojen tehtävissään ilmavoimien sodanajan taistelutukikohdassa. Harjoitukseen osallistuu noin 1500 henkilöä.

ILMASOTA 18-harjoituksen kanssa osittain samanaikaisesti järjestetään myös Hallin tukikohdassa 18.–25. toukokuuta varusmiesten joukkokoulutuskauden päättöharjoitus (JPH), missä saapumiserien 2/17 ja 1/18 varusmiehet harjoittelevat saamansa koulutuksen mukaisia tehtäviänsä poikkeusolojen lentotukikohtaympäristössä.

Nyt pidettäviin harjoituksiin liittyvään lentotoimintaan osallistuu yhteensä kahdeksan Hornet-monitoimihävittäjää sekä kymmenen Hawk-suihkuharjoituskonetta. Lentotoiminta ajoittuu päivittäin kello 7-23 väliselle ajalle ja lentotoiminta operoidaan pääsääntöisesti Jyväskylän ja Kuopion sekä Hallin lentotukikohdista. Lentotoiminnassa käytetään ilma-alusten omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka saattavat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä. Harjoituksen lentokalusto osallistuu myös Lohtajan alueella 15.–24. toukokuuta järjestettävän ilmapuolustusharjoituksen (IPH) lentotoimintaan Keski-Pohjanmaalle suuntautuvin lennoin.

Tervetuloa seuraamaan Ilmasota 2018 -harjoitusta ilmasotakoulun facebook –sivuille. Löydät meidät myös Snapchatista tunnuksella inttielamaa.

#ilmavoimat
#ilmask
#Ilmasota2018
#jph118
#iph118

Harjoituksen johtaja,
eversti Mikko Punnala