Ilmasotakoulu kotiutti varusmiehiä

Ilmasotakoulu 15.6.2017 12.27
Tiedote

Torstaina 15. kesäkuuta 2017 kotiutui 1/17 saapumiserän 165 vuorokautta palvelleet sekä 2/16 -saapumiserän 347 vuorokautta palvelleet varusmiesjohtajat ja sotilaskuljettajat.

Kotiuttamisjuhla pidettiin aamulla Tikkakosken Varuskuntaravintola Luonetissa. Juhlassa kuultiin Ilmasotakoulun johtajan eversti Kimmo Hyvärisen puhe, jossa hän kiitteli kotiutuvia varusmiehiä sitoutumisesta, sitkeydestä, peräänantamattomuudesta ja hyvästä joukkuehengestä. "Saavutukset eivät aina ole tulleet helpolla ja ilman oman toiminta- ja sietokyvyn koettelemista. Mutta samalla olette löytäneet omia rajojanne ja oppineet lisää itsestänne. Sekä ennen kaikkea - kasvaneet satavuotisen isänmaamme puolustajiksi." Puheensa jälkeen eversti ylensi upseerikokelaat vänrikeiksi.

Palkitsemisen jälkeen kotiutuvan varusmiehen puheen piti alikersantti Rannankari, joka toi esiin Ilmasotakoulun arvostetun koulutuksen, ainutlaatuisia muistoja ja kokemuksia sekä ystävyyssuhteita, jotka kestävät koko loppuelämän. "Kaverin tarjoaman tuen turvin itsensä on kuitenkin voinut ylittää ja mahdottomalta tuntuva on muuttunut mahdolliseksi".

Iltapäivällä Tikkakoskelta reserviin siirtyi 165 varusmiestä.