Ilmavoimien reserviupseerikurssin 104 sekä lentoreserviupseerikurssin 92 päätöstilaisuus

Ilmasotakoulu 18.1.2018 13.03
Tiedote

Torstaina 18. tammikuuta Ilmavoimien reserviupseerikoulusta valmistui 61 upseerikokelasta, heistä 25 kokelasta valmistui Ilmavoimien reserviupseerikurssilta 104 ja 36 suoritti lentoreserviupseerikurssin 92.

Juhla alkoi Ilmavoimien soittokunnan musiikkiesityksellä, jonka jälkeen Ilmasotakoulun apulaisjohtaja everstiluutnantti Aki Hotti piti puheensa. Hän onnitteli tuoreita upseerikokelaita sotilasuralla etenemisen johdosta sekä antoi heille oikeuden käyttää upseerikokelaan arvoa. Everstiluutnantti Hotti mainitsi puheessaan upseerikokelaiden aktiivisuudesta ja kehittymishalusta, ja muistutti, että tulevalla johtajakaudella hengen ja tahdon eteen on laitettava itsensä likoon - samalla tavalla kuin tähänkin asti.

Ilmavoimien reserviupseerikurssi 104:n priimukseksi nousi upseerikokelas Lauri Lehtolainen. Tunnustuksena hänelle myönnettiin Reserviupseeriliiton lahjoittama priimuksen miekka sekä Maanpuolustuksen kannatussäätiön stipendi. Ilmavoimien reserviupseerikurssin 104 kokonaisarvioinnin toiseksi paras oli upseerikokelas Markus Koljonen ja kolmanneksi paras upseerikokelas Henri Ervasti, jotka kumpikin palkittiin Ilmavoimien Tuki-Säätiön stipendein.

Opintosuuntien koulutuksen parhaat palkittiin esinepalkinnoin. Palkitsemisen jälkeen Ilmavoimien reserviupseerikoulun johtaja kapteeni Lasse Konttinen kertoi omat saatesanansa ja kannusti tuoreita upseerikokelaita heittäytymään tuleviin haasteisiin. Hän muistutti, että paljon hienoja kokemuksia ja haasteita on vielä edessäpäin.

Priimuksena palkittu upseerikokelas Lehtolainen piti puheen, jossa hän korosti kurssilaisten hyvää motivaatiota ja kurssihenkeä. Hän kiitti saadusta koulutuksesta ja huomioi kehittymisen kurssin aikana.

Tapahtuman loppu koostui kahvittelusta ja vapaamuotoisesta keskustelusta, jota säesti Ilmavoimien soittokunta. Tapahtuman päätteeksi kuultiin Ilmasotakoulun kunniamarssi. Kurssin päättymisen johdosta upseerikokelaat pääsevät nauttimaan vapaasta perjantaista, ja pidennetyn viikonlopun jälkeen onkin aika asettaa opitut tiedot ja taidot käyttöön uusissa tehtävissä.