Ilmavoimien uusi komentaja Sampo Eskelinen kenraalimajuriksi

Ilmavoimat 4.6.2017 0.01
Tiedote

Tasavallan presidentti on ylentänyt Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4. kesäkuuta 2017 prikaatikenraali Sampo Eskelisen kenraalimajuriksi ja 1.8. lukien eversti Pasi Jokisen ja eversti Jari Mikkosen prikaatikenraaliksi.

Kenraalimajuri Sampo Eskelinen otti ilmavoimien komentajan tehtävät vastaan 29. toukokuuta Jyväskylän varuskunnassa. Komentajan virkaa kenraalimajuri Eskelinen on hoitanut 1. kesäkuuta alkaen. Aiemmin Eskelinen on toiminut muun muassa Satakunnan lennoston komentajana, ilmavoimien operaatiopäällikkönä ja pääesikunnan suunnittelupäällikkönä.

Eversti Jari Mikkonen aloittaa ilmavoimien esikunnan esikuntapäällikkönä 1. elokuuta 2017. Hän on palvellut vuodesta 2015 lähtien Karjalan lennoston komentajana. Aiemmin Mikkonen on toiminut muun muassa laivueen komentajana Karjalan lennostossa, ilmavoimien operaatiopäällikkönä, osastoesiupseerina pääesikunnassa ja osastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa.

Eversti Pasi Jokinen siirtyy pääesikunnan valmiuspäälliköksi 1. elokuuta 2017 alkaen. Hän on palvellut ilmavoimien operaatiopäällikkönä vuodesta 2015 lähtien. Sitä ennen Jokinen on toiminut muun muassa laivueen komentajana Satakunnan lennostossa, sektorijohtajana ja osastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa sekä Ilmavoimien teknillisen koulun johtajana.

Lisäksi Tasavallan presidentti on ylentänyt ilmavoimissa everstiksi 4. kesäkuuta alkaen everstiluutnantti Henrik Elon.

Kaikki lippujuhlan päivän ylennykset puolustushallinnossa