FI EN

Ramstein Alloy 18 1 -koulutustapahtuma 17.–19.4.

Ilmavoimat 9.4.2018 10.38
Tiedote

Ilmavoimat osallistuu huhtikuussa Naton jäsen- ja rauhankumppanuusmaiden Ramstein Alloy 18 1 -koulutustapahtumaan kahdella Hornet-monitoimihävittäjällä.

Ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjä

Ramstein Alloy -tapahtumissa Naton jäsen- ja rauhankumppanuusmaiden ilmavoimat harjoittelevat yhteistoimintaa Itämeren alueella käyden läpi erilaisia ilmavalvonta- ja päivystystoimintaan liittyviä skenaarioita. Tapahtumien tavoitteena on alueen ilmavoimien yhteistoiminnan kehittäminen. Ramstein Alloy 18 1:een osallistuu Suomen ilma-aluksia Latvian, Liettuan, Norjan, Ruotsin, Tanskan ja Yhdysvaltain ilmavoimista sekä henkilöstöä Viron ilmavoimista. Lisäksi mukana on Naton ilmavalvonta- ja taistelunjohtokonekalustoa (AWACS).

Ramstein Alloy 18 1 -tapahtuman aikana ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjät toimivat Rissalan tukikohdasta ja tukeutuvat kierrosten välissä Viron Ämarin tukikohtaan. Lentokierrokset lennetään kansainvälisen merialueen yläpuolella sekä Baltian maiden, Suomen ja Ruotsin ilmatilassa.

Ilmavoimat on osallistunut Ramstein Alloy -koulutustapahtumiin ja niitä edeltäneisiin, vastaavan koulutussisällön Baltic Regional Training Event (BRTE) -tapahtumiin vuodesta 2008 alkaen. Edellisen kerran ilmavoimat osallistui Ramstein Alloyhin syyskuussa 2016.

Lisätietoja: everstiluutnantti Tomi Böhm, Hävittäjälentolaivue 31:n komentaja, Karjalan lennosto, p. 0299 800 (vaihde)