Suomeen akkreditoidut sotilasasiamiehet vierailivat ilmavoimissa

Ilmasotakoulu 22.3.2018 14.09
Tiedote

Suomeen akkreditoidut sotilasasiamiehet vierailivat Ilmasotakoululla Tikkakoskella 19. - 22. maaliskuuta 2018. Vierailu oli sotilasasiamiesten toimintavuoden päävierailu ilmavoimiin, eli niin sanottu puolustushaaravierailu, ja sen tarkoituksena oli perehdyttää asiamiehet ilmavoimiin kokonaisuutena.

Sotilasasiamiehet ovat asevoimiensa komentajan erityisedustajia sotilaspoliittisissa, sotilaallisissa ja puolustusmateriaalihankkeisiin liittyvissä kysymyksissä. Sotilasasiamiehillä on keskeinen rooli Suomen maanpuolustuksesta, puolustuspolitiikasta, puolustusvoimien suorituskyvystä ja puolustusteollisuudesta välittyvän kuvan raportoinnissa ulkomaille. Tavoitteena sotilasasiamiestoiminnassa on uskottavan puolustuksen osoittaminen keskeisille arvioijille sekä omien intressien edistäminen. Suomeen on akkreditoitu 46 sotilasasiamiestä 38 eri maasta. Helsingissä asemapaikkaansa pitää tällä hetkellä 17 asiamiestä, 10 maasta.

Sotilasasiamiehet saapuivat puolisoineen Suomeen maanantaina 19. maaliskuuta. Varsinainen ohjelma alkoi tiistaiaamuna Ilmasotakoululla puolustushaaran johdon pitämällä perusperehdytyksellä sekä ajankohtaiskatsauksella. Tämän jälkeen sotilasasiamiehet pääsivät tutustumaan ilmavoimien suorituskykyyn käytännössä: heille esiteltiin muun muassa lentokoulutusta ja lentokalustoa. Myöhemmin he vierailivat myös Patria Aviationilla sekä Tikkakosken Ilmailumuseolla.

Keskiviikkona sotilasasiamiehet puolisoineen pääsivät nauttimaan lumisista talviaktiviteeteista, kun heille järjestettiin leikkimielistä ohjelmaa Tikkakosken ampumaradan ympäristössä. Tapahtuma huipentui perinteiseen miesten miljoonan millimetrin ampumahiihtokilpailuun.