Täppä 18 -lentotoimintaharjoitus Oulunsalossa viikolla 48

Lapin lennosto 16.11.2018 8.05
Tiedote

Lapin lennoston johtama Täppä 18 -lentotoimintaharjoitus järjestetään 26.–30.11. Oulunsalon tukikohdasta käsin.

Hornet nousemassa taivaalle


Lennot suuntautuvat Rovaniemi–Kajaani–Oulu väliselle alueelle sekä Perämeren alueelle. Lentotoimintaa on maanantaista torstaihin klo 9–23 välisenä aikana sekä perjantaina klo 9–13.

Harjoituksessa lennetään kymmenellä F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä. Harjoituksessa käytetään koneen omasuojaheitteisiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään suuntaamalla toiminta harvaan asutuille alueille. Lentoaseman lähialueella noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista. Myös matalalentoja suoritettaessa pyritään välttämään meluhaittaa. Yliäänilentoja lennetään vain meren päällä.

Täppä18 on tärkeä harjoitus lennoston nuorimmille ohjaajille. Harjoituksessa lennetään normaaleja koulutusohjelmaan kuuluvia lentoja ja harjoitellaan toimintaa vieraalta kentältä.

Lisätietoja ennen harjoitusta antaa Lapin lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Juri Kurttila, puh. 0299 800 (vaihde)

Lisätietoja harjoituksen aikana antaa harjoituksen johtaja everstiluutnantti Antti Lautala puh. 0299 800 (vaihde)