Sotilasilmailusta ammatti- ja Intti tutuksi- tapahtuma Satakunnan lennostossa

Tiistai 15.5.2018 klo 12.00 –  19.00

Pirkkalan tukikohdan ovet aukeavat jälleen toukokuussa kaikille Ilmavoimista ja ilmailusta kiinnostuneille perinteisessä Sotilasilmailusta ammatti-tapahtumassa.

Toukokuun 15. päivänä järjestettävä Sotilasilmailusta ammatti- ja Intti tutuksi-tapahtuma on kaikille ja kaikenikäisille suunnattu "avoimien ovien"-päivä.

Maanäyttelyssä on esillä niin lentävää kuin maassa käytettävää kalustoa. Maassa tapahtuvien toimintanäytösten lisäksi taivaalla esittäytyvät Ilmavoimien lentävät koneet, Maavoimien helikopterit ja siviili-ilmailun harrastajat. Esityslentosarjojen välissä Ilmavoimien Soittokunnan Combo solistinaan Konsta Niskavaara viihdyttää soitollaan tapahtumayleisöä.

Intti tutuksi-teema kertoo erilaisista vaihtoehdoista suorittaa varusmiespalvelus Ilmavoimissa. Koululaisryhmillä onkin mahdollisuus osallistua ko. päivänä klo 12 - 12.45 välisenä aikana Suojauskomppanian auditoriossa pidettävään "Intti tutuksi"- esitelmään, joka on suunnattu ensisijaisesti 9. luokkalaisille ja muille ammatinvalintaa miettiville nuorille

Kerromme myös mahdollisuuksista hakeutua töihin puolustusvoimiin.

Tapahtuman ohjelma (muutokset mahdollisia, säävaraus):

Aika Tapahtuma
11.45 Portit tapahuma-alueelle aukevat
12.45

Tapahtuman avaaminen ja lennoston tervehdys

12.50 alkaen HH-esittelylento
  PI-esittelylento
  Midnight Hawks
  HW-soolo
  HN-soolo
  Ilmavoimien soittokunnan Combo solistinaan Konsta Niskavaara
15.25 alkaen VN-esittelylento
  Arctic Eagles
  PI-esittelylento
  Ilmavoimien soittokunnan Combo solistinaan Konsta Niskavaara
17.40 alkaen HH-helikopteri esittelylento
  NH90-helikopteri esittelylento
  Pitts-12
  Midnight Hawks
  Hawk-soolo
  Hornet-soolo
  Ylilento Midnight Hawks & Hornet 
19.00 Tapahtuma päättyy

 

Tapahtuma on osa vuoden 2018 aikana järjestettäviä Puolustusvoimat 100 -juhlavuoden yleisötapahtumia. Lisätietoja juhlavuoden tapahtumista: http://puolustusvoimat.fi/sata

Tapahtumassa on mahdollista ruokailla hernekeittoa Leijona Catering Oy:n soppatykistä. Tarjolla on myös makkaraa ja Sotilaskodin pisteissä mm. kahvia ja munkkia.

Tapahtumapaikalle on järjestetty maksuton nonstop-kuljetus Tampere-Pirkkalan lentoasemalta linjan 1 pysäkiltä. Ensimmäinen kuljetus tapahtumapaikalle Pirkkalan tukikohtaan lähtee klo 11.30. Viimeinen paluukuljetus tukikohdasta lentoasemalle lähtee klo 19.00.

Pirkkalan tukikohdassa on maksuttomia pysäköintipaikkoja, mutta paikkoja on rajoitetusti.

Tervetuloa !

Kohderyhmät: julkinen hallinto, media, kansalaiset, yliopistot ja korkeakoulut, järjestöt ja yhteisöt