Ilmavoimien Big Band - Aalto 4: "Dallapén tahdissa"

Perjantai 9.11.2018 klo 19.00 –  21.00

Ilmavoimien Big Band konsertoi perjantaina 9. marraskuuta klo 19 Jyväskylän Paviljongissa. Konsertissa sukelletaan tanssiorkesteri Dallapén maailmaan.

Tämänvuotisen Ilmavoimien Aalto-sarjan päättää konsertti Dallapén tahdissa. Viihdeorkesteri Dallapé on suomalainen vuonna 1925 perustettu viihdeorkesteri jonka vaikutus suomalaisessa musiikkikulttuurissa on ollut merkittävä. Suomalainen levyiskelmä teki läpimurtonsa 1920-luvun lopussa, ja 30-luvun pulavuosina levyiskelmää dominoi juuri Dallapén mestaroima kotimainen haitarijazz. Tuona aikana suomalaisten suuri enemmistö osti levyjä lähinnä kuuntelulevyiksi eikä niinkään tanssin taustalla soitettaviksi. 1930-luvun lopussa Dallapén soinnissa ruvettiin kuulemaan enemmän jazz-vaikutteita. Esimakua edusti jo 1931 levytetty Sulamith. Se oli Dallapén ensimmäinen ikivihreä, jonka lauloi levylle Veli Lehto. Matti Jurvan sävellys keitaineen ja minareetteineen merkitsi suomalaisille kaukokaipuuta ja kangastuksia; persialaista mystiikkaa ja Tuhannen ja yhden yön tarinoita, myös Hollywoodia ja Rudolph Valentinoa. Suomalaiseen yleisöön kaihoisa huokailu puri muutenkin kuin veitsi voihin, ja tässä tapauksessa veitsi oli vieläpä käsitelty aavikon kuumalla eksotiikalla.

Kuulutus lennolle AALTO IV: Musiikillisessa tutkimusmatkassa oppaana toimii Dallapén nykyinen johtaja, upeaääninen Juha Hostikka. Hostikka on toiminut Dallapé-orkesterin johtajana vuodesta 2009. Häntä on kuultu myös monissa teatteri- ja oopperaproduktioissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Tule ja hanki paikkasi ajoissa, sillä DC-3:n istumapaikat ovat kortilla. Reittinä: Egypti-Timbuktu-Siperia-Unkarin pusta-Sahara-Viidakko-Tampere

Lennolla kapteenina toimii musiikkimajuri Juha Ketola ja perämiehenä Juha Hostikka.
 

Ilmavoimien Big Band - Aalto 4: "Dallapén tahdissa"
Aika: 9.11.2018 klo 19:00
Paikka: Paviljonki, Ravintola Faneri, Lutakonaukio12, 40100 Jyväskylä
Solistina: Juha Hostikka (laulu)
Kapellimestari: Juha Ketola
Liput: 25/20€ + toimitusmaksu (alk. 1€ www.lippu.fi)
Dinner and show -paketti alkaen 56€ (sis. alv)

Tervetuloa konserttiin!
 

Kohderyhmät: kansalaiset