Hyppää sisältöön

Ilmasotakoulun sotilasvala- ja vakuutustilaisuus

Lauantai 29.1.2022 – 

Ilmasotakoulun saapumiserän 1/2022 sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus järjestetään Tikkakoskella lauantaina 29. tammikuuta. Koronasuojatoimien vuoksi tilaisuus ei ole avoin varuskunnan ulkopuolisille, mutta tapahtumia voi seurata suorana verkosta kello 11.50 alkaen osoitteesta https://noveltive.fi/sotilasvala/ilmasotakoulu/ 


Lainsäädännön mukaisesti asevelvollisten on joko vannottava sotilasvala tai annettava sotilasvakuutus. Valassa vannotaan ”…kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä…” ja vakuutuksessa vakuutetaan ”…kunniani ja omantuntoni kautta…”. Valan tai vakuutuksen jälkeen noin 290 alokasta nimitetään lentosotamiehiksi.


Paraatikatselmuksen suorittaa Ilmasotakoulun johtaja eversti Henrik Elo ja paraatia komentaa koulutuspataljoonan komentaja everstiluutnantti Samuli Tanttu. Paraatin yhteydessä pidettävän kenttähartauden toimittaa sotilaspastori Marko Haukkamäki. Sotilasvalan ja sotilasvakuutuksen esilukijana toimii kansanedustaja Joonas Könttä. Ohimarssin vastaanottaa Ilmasotakoulun johtaja eversti Henrik Elo.