Lentoreserviupseerikurssin valintamenettelyyn muutoksia

Ilmasotakoulu 9.9.2019 13.10
Tiedote

Lentoreserviupseerikurssin valintaprosessia on uudistettu Ilmasotakoululla. Hakuaika kurssille aikaistuu kuukaudella ja valintoihin tulee yksi vaihe lisää.

Jatkossa hakuaika ilmavoimien lentoreserviupseerikurssille päättyy jo 1. marraskuuta. Oppilaat seuraavalle, heinäkuussa 2020 alkavalle kurssille, valitaan kuusivaiheisen valintaprosessin kautta. Vaikka uudistetussa valintamenettelyssä on yksi vaihe lisää, testattavat asiat ja ominaisuudet pysyvät entisellään. Sen sijaan uusi valintavaihe mahdollistaa hakijoiden massatestauksen ja sujuvoittaa siten valintaprosessia.

- Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintatapojamme, kommentoi valintapäällikkö majuri Marko Lehtinen. Muutos tekee valintaprosessista ja resurssien käytöstä tehokkaampaa. 

Lentoreserviupseerikurssin hakijamäärät ovat olleet viime vuosina tasaisessa nousussa. Viime vuonna kurssille haki ennätysmäärä, yli 870 sotilaslentäjän urasta haaveilevaa nuorta. Määrä oli korkein 18 vuoteen. Perusteellinen valintaprosessi yhdistettynä suuriin hakijamääriin vaati muutosta valintojen toteutukseen. Massatesteillä toteutetaan jatkossa osa kuntotesteistä sekä alkuvaiheen soveltuvuustestejä.

-  Myös hakijat hyötyvät muutoksesta, vakuuttaa majuri Lehtinen. Valintaprosessi lyhenee ajallisesti niiden hakijoiden osalta, jotka karsiutuvat ensimmäisissä soveltuvuus- tai kuntotesteissä. Kun tieto valintaprosessin päättymisestä tulee nopeammin, karsiutuneet vapautuvat harkitsemaan muita varusmiespalvelus-, opiskelu- ja uravaihtoehtoja.

Lentoreserviupseerikurssin valintoja ohjaava uusi valintanormi on nähtävillä puolustusvoimien verkkosivuilla.

Massatestiviikot pidetään seuraavasti:
Tikkakoski viikko 47
Pääkaupunkiseutu viikko 48
Rovaniemi viikko 49

Lisätietoja: valintapäällikkö majuri Marko Lehtinen p. 0299 800 (puolustusvoimien vaihde)

https://varusmies.fi/lentajat