Yölentoja kevättalvella 2018

Ilmavoimat 10.1.2018 13.41
Tiedote

Ilmavoimien joukko-osastot lentävät yölentoja kevättalven 2018 aikana.

Hornet-monitoimihävittäjä lähdössä yölennolle

Arki-iltoihin ajoittuvien yölentojen tavoitteena on harjoittaa sotilaslentokoneiden ohjaajia lentotoimintaan ja suorittaa ilmataisteluharjoittelua heikon valaistuksen olosuhteissa. Lennot ovat osa ohjaajien lentokoulutusohjelmaa ja niitä suoritetaan kaikissa ilmavoimien joukko-osastoissa.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään suuntaamalla toiminta harvaan asutuille alueille. Lentoaseman lähialueella noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Yölentojen aikana käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.

Alla on listattu ilmavoimien kevättalven 2018 pimeän aikaan tapahtuvia koulutus- ja harjoituslentotapahtumia joukko-osastoittain. Muutokset lentotoiminnan ajankohdissa ovat mahdollisia. Listaa päivitetään toiminnan suunnittelun edetessä.

 

Lapin lennosto

Lapin lennosto lennetää yölentoja Hornet-monitoimihävittäjillä Rovaniemen tukikohdasta seuraavasti:

  • Viikolla 4 maanantaista torstaihin 22.– 25.1.
  • Viikolla 6 maanantaista torstaihin 5.– 8.2.

Lentotoimintaa on päivittäin kello 23:een asti. Lennot suuntautuvat Rovaniemen tukikohdan lähiharjoitusalueille sekä Ivalon ja Kajaanin välisille harjoitusalueille.

Lisätietoja antaa Lapin lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Juri Kurttila p. 0299 800 (vaihde).

 

Karjalan lennosto

Karjalan lennosto lentää kevättalvella 2018 yölentoja Hornet-monitoimihävittäjillä seuraavasti:

  • Viikolla 3 maanantaista torstaihin 15.–18.1.
  • Viikolla 5 maanantaista torstaihin 29.1.– 1.2.
  • Viikolla 6 maanantaista torstaihin 5.– 8.2.

Lentotoimintaa on päivittäin kello 24:ään asti. Lennot suuntautuvat noin 200 kilometrin etäisyydelle Rissalan tukikohdasta. Karjalan lennoston yölennoista antaa lisätietoja everstiluutnantti Joni Mahonen, p. 0299 800 (vaihde).