Hyppää sisältöön

Everstiluutnantti Inka Niskanen Hävittäjälentolaivue 31:n komentajaksi

Karjalan lennosto
Julkaisuajankohta 28.11.2018 8.07
Tiedote

Niskanen siirtyy Karjalan lennostoon Maanpuolustuskorkeakoulusta ilmasotaopin opettajan tehtävästä. Hän aloittaa uudessa työssään 1. tammikuuta 2019.

Everstiluutnantti Inka Niskanen aloittaa Karjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31:n komentajana 1. tammikuuta 2019. Kuva: Puolustusvoimat / varusmieskuvaaja Vladimir Slobodjaniouk

Everstiluutnantti Inka Niskanen. Kuva avautuu suurempana klikkaamalla. Kuva: Puolustusvoimat / varusmieskuvaaja Vladimir Slobodjaniouk

Nimitys Hävittäjälentolaivue 31:n komentajaksi on paluu juurille, sillä Niskanen siirtyi kadettina Karjalan lennostoon ja aloitti siellä ilmataistelukoulutuksen vuonna 2001. Hän palveli laivueessa hävittäjälentäjän eri tehtävissä vuoteen 2015 asti. Tehtävä pitkäaikaisessa kotilennostossa on hänelle mieluinen.

– Sain onnekseni palvella siellä pitkään. On todella hienoa palata nyt kotipesään tuttuihin maisemiin ja tutun porukan keskelle. Tulevan tehtäväni myötä pääsen myös takaisin ilmavoimien operatiivisen toiminnan ytimeen, mitä odotan innolla.

Everstiluutnantti Niskanen on palvellut lennoston ja Maanpuolustuskorkeakoulun lisäksi esiupseerina puolustusministeriössä. Hän opiskeli sotakorkeakoulussa Ranskassa 2016–2017 ja suoritti yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2017. Everstiluutnantiksi hänet ylennettiin kesäkuussa 2018.

Hävittäjälentolaivue 31:n nykyinen komentaja everstiluutnantti Tomi Böhm siirtyy ilmavoimien esikuntaan osastoesiupseeriksi suunnitteluosastolle.

´