Hyppää sisältöön

Ilmavoimien Hanki 24 -harjoitus sulkee nelostien viikoksi Tikkakosken kohdalla

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 25.1.2024 14.14
Tiedote
Kaksi harmaata Hawk-suihkuharjoituskonetta nousussa sulkemassa laskutelineitä
Kuva: Ilmavoimat

Ilmasotakoulu harjoittelee Tikkakosken lentotukikohdan nousutien käyttöä talviolosuhteissa. Tähän liittyen Valtatie 4 suljetaan 23. helmikuuta kello 18.00 alkaen Puuppolan ja Vehniän välillä.

Kiertotiejärjestelyt eivät merkittävästi pidennä matka-aikoja tai aiheuta erityisiä liikennerajoituksia kuljetustoiminnalle. Liikenne ohjataan moottoritien vieressä kulkevalle seututielle 624.

Reserviläiset ja kantahenkilökunta toteuttavat alueen käyttöönottoon ja purkuun liittyvät toiminnot osana Hanki 24 -harjoitusta. Lentopäiväksi on suunniteltu 28. helmikuuta, jolloin Ilmavoimien lentokalustolla testataan nousuja käyttäen nelostietä kiitotienä. Muina päivinä harjoitellaan muun muassa tukikohtatoimintoja ja kiitotien huoltoa. 

Moottoritie suljetaan 23.02.2024 klo 18.00 – pe 01.03.2024 klo 06.00 väliseksi ajaksi ajaksi Puuppolan ja Vehniän eritasoliittymien välillä. On mahdollista, että suotuisissa olosuhteissa tie voidaan avata jo ilmoitettua aiemmin. Ilmavoimien sosiaalisen median kanaviin tulee tällöin tieto asiasta.

Yleisöllä ei ole pääsyä harjoitusalueelle, joka on vartioitu. Hälytystehtävissä liikkuvilla viranomaisilla on edelleen kulkuoikeus.

Hanki 24 on valtakunnallinen ilmaoperaatioharjoitus, jossa koulutetaan henkilökuntaa, varusmiehiä ja reserviläisiä toimimaan kaikissa Suomen ilmapuolustuksen tehtävissä haastavissa talviolosuhteissa. Päätukikohdat ovat Tikkakoski ja Rovaniemi. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 40 lentokonetta ja 3 800 sotilasta, joista noin 2 300 on reserviläisiä.

´