Hyppää sisältöön

Ilmasotakoulu järjestää Hela 22 -harjoituksen Kauhavalla

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 22.8.2022 9.59
Tiedote
Hawk-suihkuharjoitushävittäjä Kauhavan lentopaikan asematasolla parkissa.
Kuva: Ilmavoimat

Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 järjestää Hela 22 -lentotoimintaharjoituksen Kauhavan lentopaikalla 29.8.– 2.9.2022.

Harjoituksessa lennetään yhdeksällä Hawk-suihkuharjoituskoneella. Hawkit tukeutuvat Kauhavan lentopaikkaan, josta lentotoiminta suuntautuu pääasiassa lähialueille. Hela 22 -harjoituksessa lennetään maanantaista torstaihin kello 9 – 21 ja perjantaina 9 – 14 välisenä aikana. 

"Harjoituksessa koulutetaan lento-oppilaille tunnistus- ja ilmataistelulentoja Hawk-koneilla. Oppilaat ja kantahenkilökunta harjoittelevat samalla myös toimimista vieraasta tukikohdasta käsin ja lisäksi lentotoiminta on tavallista intensiivisempää, mikä harjaannuttaa oppilaiden kykyä toimia myös poikkeusoloissa.", kuvailee harjoituksen johtaja majuri Teemu Mahlamäki.

Harjoituksessa käytetään myös matalia lentokorkeuksia. Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään ehkäisemään välttämällä asutuskeskusten yllä lentämistä sekä noudattamalla lentomelua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Lisätietoa harjoituksesta: Harjoituksen johtaja, majuri Teemu Mahlamäki, puh. 0299 800 (keskus).
 

´