Hyppää sisältöön

Ilmasotakoulu järjestää Ahjo 21 -lentotoimintaharjoituksen Pirkkalassa

Ilmasotakoulu
9.6.2021 12.23
Tiedote
Hawk-suihkuharjoituskoneita
Hawk-suihkuharjoituskoneita. Kuva: Ilmavoimat / Anne Torvinen.

Ahjo 21 -lentotoimintaharjoitus alkaa Pirkkalan tukikohdassa maanantaina 14.6.2021 ja päättyy perjantaina 18.6.2021 noin kello 15. Lentotoimintaa on päivittäin kello 9‒21 välillä.

Harjoituksessa lennetään kahdeksalla Hawk-suihkuharjoituskoneella ja se on osa kadettien HW1-vaiheen lentokoulutusta. Harjoituksen toiminta painottuu Pirkkalan tukikohdan lähiharjoitusalueille sekä Porin edustalla sijaitsevalle merialueelle.

‒ Ahjo 21 -harjoituksen tavoitteena on kouluttaa kadeteille HW1-lentokoulutusohjelman mukaisia suunnistus-, mittari-, taito- ja osastolentoja. Harjoituksen aikana nostetaan koulutettavan kadettikurssin lentointensiteettiä ja lisätään nuorien lento-oppilaiden lentorutiinia, kertoo harjoituksen johtaja everstiluutnantti Lauri Suominen.

Harjoituksessa käytetään myös matalia lentokorkeuksia. Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään ehkäisemään välttämällä asutuskeskusten yllä lentämistä sekä noudattamalla lentomelua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Ahjo 21 toteutetaan pääasiassa kantahenkilökunnan voimin. Koronaviruksen (COVID-19) varalta henkilöstöä on jaettu osastoihin, joiden välisiä kontakteja on rajoitettu.

Lisätiedot: Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41:n komentaja, everstiluutnantti Lauri Suominen, puh. 0299 800 (vaihde).