Hyppää sisältöön

Ilmasotakoulun sotilasvala- ja -vakuutustilaisuus Tikkakoskella

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 8.2.2024 14.24
Tiedote
Varusmiesryhmä vannomassa sotilasvalaa selkäpuolelta kuvattuna aurinkoisena päivänä.
Kuva: Ilmavoimat

Saapumiserän 1/24 alokasaika päättyy sotilasvalaan- tai -vakuutukseen perjantaina 16. helmikuuta Jyväskylän varuskunnassa.

Alokkaita on noin 300 ja paikalle odotetaan saapuvan noin 1500 heidän läheistään. Ennen seremonioiden alkua vierailijoilla on tilaisuus tutustua perusyksikköön ja koulutuksessa käytettävään kalustoon yhdessä alokkaansa kanssa alkaen kello 15.00. 

Valailtapäivä alkaa seppeleenlaskulla Tikkakosken Lentäjän patsaalla kello 16.30. Tilaisuuden johtaa koulutuspataljoonan komentaja majuri Heikki Erkkilä ja seppeleen laskee Ilmasotakoulun johtaja eversti Vesa Mäntylä

Paraatikatselmuksen suorittaa Ilmasotakoulun johtaja eversti Vesa Mäntylä ja paraatia komentaa koulutuspataljoonan komentaja majuri Heikki Erkkilä. Paraatin yhteydessä pidettävän kenttähartauden toimittaa sotilaspastori Marko Haukkamäki. Sotilasvalan ja sotilasvakuutuksen esilukijana toimii maakuntajohtaja Pekka Hokkanen. Ohimarssin vastaanottaa Ilmasotakoulun johtaja eversti Vesa Mäntylä. Ohimarssin yhteydessä on ylilento F/A-18 Hornetilla. Ylilennon aikana käytetään soihtuja eli hävittäjän omasuojaheitteitä. Lennolla on säävaraus.

Tahtia ja musiikkia tilaisuuteen tuottaa Ilmavoimien soittokunta. Luonetjärven sotilaskoti on myös paikalla myyntipisteillään.

Tilaisuus on tarkoitettu ainoastaan ennakkoon ilmoittautuneille varusmiesten läheisille sekä median edustajille.
 

8.2. 2024, kello 14:45: Lisätty tieto ylilennon konetyypistä.
´