Hyppää sisältöön

Ilmatankkausletku putosi maahan harjoittelun yhteydessä

Ilmavoimat
Julkaisuajankohta 16.3.2021 19.48
Tiedote

Yhdysvaltain ilmavoimien KC-135 Stratotanker -ilmatankkauskoneen letku irtosi ja putosi maastoon Kihniön kaakkoispuolelle 16. maaliskuuta. Putoamisesta ei aiheutunut muita vaurioita kalustolle tai henkilöstölle.

Kone osallistui Suomen ja Yhdysvaltain ilmavoimien yhteistoimintaharjoitukseen, joka käynnistyi tänään. Letkun putoamisen syyksi arvioidaan teknistä vikaa.

Ilmatankkausletku on kiinni tankkauskoneen siivessä olevassa podissa. Letkun päässä on tankkauskori. Letku ei osunut tankkaukseen valmistautuneisiin koneisiin tai vaurioittanut niitä pudotessaan. Tiedossa ei ole putoamisesta aiheutuneita vaurioita maassa.

Yhteistoimintakierrokselle osallistui tankkerin lisäksi Yhdysvaltain ilmavoimien 48. hävittäjälennoston F-15 Eagle -monitoimihävittäjiä ja Suomen ilmavoimien F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä. Yhteistoimintakierroksen lentotoiminta suuntautui pääosin Tampereen, Seinäjoen, Kokkolan, Oulun ja Jyväskylän väliselle harjoitusalueelle.

Lisätietoja: Karjalan lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Tomi Böhm, p. 0299 800 (vaihde).

Tiedotetta päivitetty 7. huhtikuuta 2021: Ilmatankkausletku on löytynyt ja Ilmavoimat on hakenut sen pois 6. huhtikuuta 2021.