Hyppää sisältöön

Ilmavoimat Alankomaiden Frisian Flag 23 -harjoitukseen

Ilmavoimat
Julkaisuajankohta 29.9.2023 8.10
Tiedote
Kuvituskuva Horneteista.

Ilmavoimat osallistuu 29.9.–13.10. Alankomaissa järjestettävään Frisian Flag -harjoitukseen F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjäparilla.

Frisian Flag on Alankomaiden kuninkaallisten ilmavoimien järjestämä lentotoimintaharjoitus. Harjoituksen tavoitteena on harjoitella monikansallisia ilmaoperaatioita monipuolista ilma- ja maauhkaa vastaan. Ilmavoimien tavoitteena on harjoitella 4. ja 5. sukupolven hävittäjien yhteistoimintaa Suomen tulevaa F-35-aikakautta varten, syventää osaamista ja ymmärrystä F-35-kalustosta sekä arvioida tulevan F-35-kaluston vaikutuksia Ilmavoimien operointiin. Lisäksi tarkoituksena on testata mahdollisimman pienen organisaation toimintaa ulkomailla.

Harjoitukseen osallistuu noin 40 ilma-alusta Alankomaista, Suomesta, Saksasta, Belgiasta, Tanskasta, Yhdysvalloista ja Isosta-Britanniasta. Harjoituksen lentotoiminta tapahtuu Alankomaiden, Tanskan ja Saksan ilmatiloissa. Suomalainen konekalusto tukeutuu Alankomaissa Leeuwardenin tukikohtaan. Harjoitukseen osallistuva joukko-osasto on Satakunnan lennosto ja sen Ilmataistelukeskus.

Harjoitukseen ei osallistu varusmiehiä tai reserviläisiä. Harjoitus on osa puolustusministeriön hyväksymää Puolustusvoimien vuoden 2023 kansainvälistä harjoitustoimintaa. Ilmavoimat on osallistunut Frisian Flag -harjoituksiin vuodesta 2001 alkaen.

Lisätietoja: harjoitusosaston johtaja, everstiluutnantti Juuso Ilkka, puh. 0299 800 (vaihde).

 

Lisätietoja harjoituksesta voi lukea sen englanninkielisiltä verkkosivuilta.

´