Hyppää sisältöön

Ilmavoimat esittäytyy yleisölle Jyväskylän lentoasemalla 12.5.2022

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 29.4.2022 15.52
Tiedote
Midnight Hawks taitolentoryhmän neljä konetta ilmassa kesäisessä maisemassa.
Midnight Hawks muodostelmalennossa. Kuva: Ilmavoimat

Kaikki sotilasilmailusta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan Ilmavoimien lentokalustoon, erikoiskursseihin ja Ilmasotakoulun toimintaan Jyväskylän siviililentoasemalle (EFJY) Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumaan.

Ilmasotakoulu järjestää Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman torstaina 12.5.2022 klo 13.00–15.00 Jyväskylän lentoasemalla ulkotiloissa. Tapahtuman pääkohderyhmänä ovat kutsuntaikää lähestyvät nuoret, joille esitellään palvelus- ja uravaihtoehtoja Ilmavoimissa.

Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille Ilmavoimista kiinnostuneille. 
Ilmavoimien lentokalusto esittäytyy niin maanäyttelyssä kuin esityslennoilla. 

Maanäyttelyssä pääsee tutustumaan läheltä seuraaviin lentokoneisiin: Boeing F/A-18 Hornet, BAE Systems Hawk, Grob G 115E, Valmet L-70 Vinka ja Pilatus PC-12 NG. Lisäksi paikalla ovat myös Maavoimien helikopterit NH90 ja MD500 (HH). Pilatusta ja helikoptereita lukuun ottamatta kaikki näyttelykoneet tekevät tapahtuman aikana myös esityslennot, joissa koneet näyttävät tekniset kyvykkyytensä ja lentäjät taitojaan.

Tapahtuman päättää Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks. Neljällä Hawk-suihkuharjoituskoneella lentävä ryhmä koostuu Ilmasotakoulun lennonopettajista. Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma on Midnight Hawksin ensimmäinen esiintyminen alkavalla esityslentokaudella. 
—  Tiivis timanttiosio on edelleenkin meidän tavaramerkkimme, vakuuttaa numerolla yksi lentävä kapteeni Juho Tervahartiala. Lisäksi ohjelmassa tullaan näkemään pystyliikkeitä, jossa täydellinen rivi vaatii, että kaikki ovat täsmällisesti omalla paikallaan. Jos yhdelle tulee vaikeuksia, myös muiden haasteet lisääntyvät. Myös keskipisteen kohtaamisia on luvassa. Kaikkiaan showta voisi kuvailla dynaamiseksi, ohjelmassa ei juurikaan ole löysiä hetkiä. 

Kaikilla esityslennolla on säävaraus.

Tapahtuman musiikista vastaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Showband. Luonetjärven Sotilaskoti tuo myös paikalle myyntipisteensä herkkujen ystävien iloksi. Sotilaspoliisien toimintaesitystä pääsee seuraamaan alkaen kello 13.30.
 

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Showband. Kuva: Puolustusvoimat


Yleisön tulee huomioida seuraavat turvallisuusnäkökohdat:

  • Paikalle tullaan vain terveinä, ei nuhaa tai yskää.
  • Pidetään turvaetäisyys näyttelypisteillä ja jonottaessa.
  • Esityslentojen aikana kuulonsuojauksesta tulee huolehtia joko omilla kuulosuojaimilla tai paikan päältä saatavilla ilmaisilla korvatulpilla.
  • Kaikenlainen roskaaminen on kielletty tapahtuma-alueella, sillä kentällä olevat roskat ovat turvallisuusriski lentokalustolle.

Pysäköinti Finavian terminaalin parkkipaikalla on maksutonta tapahtuman ajan.

Lisätiedot: Ilmasotakoulun tiedotussihteeri Virpi Ruotsalainen (0299 800 / vaihde)
 

´