Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ilmavoimat järjestää joukkokoulutuskauden päättöharjoituksen hajautetusti

Ilmavoimat
22.5.2020 9.45
Tiedote

Ilmavoimien varusmiesten joukkokoulutuskauden päättöharjoitus JPH 1/20 toteutetaan hajautetusti joukko-osastoissa aikavälillä 25.5.‒5.6.2020.

Ilmavoimien harjoitustoimintaa on sopeutettu koronaviruksen (COVID-19) ennaltaehkäisemiseksi siten, että valmius ja koulutuksen jatkuvuus turvataan henkilöstön ja varusmiesten terveydestä huolehtien. Yhden keskitetyn harjoituksen sijaan JPH 1/20 järjestetään hajautetusti joukko-osastoissa eri puolilla Suomea.

Hajautetun JPH 1/20 -harjoituksen päämäärä on kouluttaa Ilmavoimien varusmiehiä ja henkilökuntaa taistelutukikohdan tehtäviin sekä todentaa joukkojen osaaminen. Harjoituksiin osallistuu yhteensä noin 550 henkilöä.

Satakunnan lennosto toteuttaa harjoituksen Pirkkalan tukikohdassa ja sen lähiympäristössä, Karjalan lennosto Rissalan tukikohdassa ja Joensuun lentoasemalla, Lapin lennosto Rovaniemen tukikohdassa sekä Ilmasotakoulu Tikkakosken tukikohdassa ja Keuruulla.

Satakunnan lennosto
Satakunnan lennoston varusmiesten JPH 1/20 järjestetään Pirkkalan tukikohdassa ja sen lähiympäristössä 30.5.‒5.6. Harjoitukseen liittyen liikkumista rajoitetaan tilapäisesti harjoituskäyttöön otetuilla alueilla Pirkkalassa ja Lempäälässä. Anian Rantatietä, Varuskunnantietä ja Pirkkalantietä ei suljeta, rajoituksia on lähinnä Hahmontiellä koskien läpiajoa. Alueelle ei tarvitse hakea erillistä kulkulupaa, mutta siellä liikkuvien tulee pystyä todistamaan henkilöllisyytensä.

Karjalan lennosto
Karjalan lennoston varusmiehet osallistuvat JPH 1/20 -harjoitukseen 30.5.‒5.6. Rissalan tukikohdan alueella ja Joensuun lentoasemalla. Harjoituksen lentotoiminta alkaa 1.6. kello 9 ja päättyy 4.6. kello 16 mennessä, ajoittuen päivittäin aikavälille kello 9‒20. Joensuun lentoasemalle tukeudutaan virka-aikaan 2.‒3. kesäkuuta.

Lapin lennosto
Lapin lennostossa palvelevien varusmiesten osalta JPH 1/20 toteutetaan jo 25.-29. toukokuuta Rovaniemen tukikohdassa. Harjoituksen lentotoiminta ajoittuu virka-aikaan.

Ilmasotakoulu
Ilmasotakoulun osalta JPH 1/20 järjestetään Tikkakosken tukikohdassa ja Keuruulla 30.5.‒5.6. Apumekaanikot ja laivuekuljettajat osallistuvat harjoitukseen Tikkakosken tukikohdassa, suojaus-, viesti- ja tutkajoukot puolestaan toimivat Keuruulla.

Lisätietoja harjoituksista antavat:
Satakunnan lennosto: majuri Liina Vartia, puh. 0299 800 (vaihde).
Karjalan lennosto: everstiluutnantti Timo Antikainen, puh. 0299 800 (vaihde).
Lapin lennosto: everstiluutnantti Jussi Ylimartimo, puh. 0299 800 (vaihde).
Ilmasotakoulu: majuri Johannes Kaartinen, puh. 0299 800 (vaihde).