Hyppää sisältöön

Ilmavoimien lentäjäkoulutukseen ennätysmäärä hakemuksia

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 18.12.2017 13.40
Tiedote

Ilmavoimien lentoreserviupseerikurssille saapui tänä vuonna 847 hakemusta, joka on korkein määrä 17 vuoteen. Naisten suhteellinen osuus hakijamäärästä on säilynyt edellisvuosien tasolla.

2000-luvulla hakijoita lentoreserviupseerikurssille on ollut vuosittain keskimäärin 650. Naisia hakeutui tänä vuonna 46, mikä on myös ennätysmäärä.

Hakijat läpikäyvät talven ja kevään aikana viisivaiheiset valintatestit, joiden jälkeen heinäkuussa alkavalle Lentoreserviupseerikurssi 93:lle valitaan noin 40 oppilasta. Valintojen 1. vaiheen tuloksista tiedotetaan hakijoille tammikuun loppuun mennessä. Ilmasotakoulun valintaupseeri majuri Marko Lehtinen arvioi suureen hakijamäärään vaikuttaneita syitä:

– Lentoreserviupseerikurssi nähdään erilaisena, mielenkiintoisena ja haastavana tapana suorittaa varusmiespalvelus. Hakijamäärään on varmasti vaikuttanut myös syksyn 2017 aikana käyttöön otettu sähköinen hakeutumisjärjestelmä, paljon näkyvyyttä saanut lentonäytöstoiminta sekä rekrytointiviestinnän tehostaminen ja ulottaminen esimerkiksi kohdeyleisön käyttämään Snapchattiin.

Lentoreserviupseerikurssi on ainoa väylä sotilaslentäjän ammattiin. Kurssilaiset lentävät palveluksen aikana alkeiskoulukoneella noin 35 lentotuntia. Vain lentoreserviupseerikurssin suorittanut voi hakeutua Maanpuolustuskorkeakouluun Lentoupseerin koulutusohjelmaan, josta valmistuu ohjaajia Ilmavoimien, Maavoimien sekä Rajavartiolaitoksen tarpeisiin.

´