Hyppää sisältöön

Upseereita uusiin tehtäviin Ilmavoimissa

Ilmavoimat
Julkaisuajankohta 24.5.2022 13.04
Tiedote

Puolustusvoimain komentaja on määrännyt upseereita uusiin tehtäviin kesän aikana. Eversti Henrik Elo on määrätty Ilmavoimien operaatiopäälliköksi Ilmavoimien esikuntaan ja eversti Vesa Mäntylä on määrätty Ilmasotakoulun johtajaksi 1. kesäkuuta 2022 lukien.

1. kesäkuuta 2022 lukien

Eversti Henrik Elo on palvellut Ilmasotakoulun johtajana vuodesta 2019. Aiemmin hän on palvellut muun muassa sektorijohtajana Pääesikunnassa, apulaisosastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa, vastuualueen johtajana ja osastoesiupseerina Pääesikunnassa sekä hävittäjälentolaivueen komentajana Karjalan lennostossa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2009 ja Royal College of Defence Studies -kurssin Iso-Britanniassa 2018. Hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2017.

Eversti Vesa Mäntylä on palvellut osastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa vuodesta 2019. Aiemmin hän on palvellut muun muassa erityistehtävässä Pääesikunnassa, sektorijohtajana Pääesikunnassa, koulutuskeskuksen johtajana Ilmasotakoulussa sekä pääjohtokeskuksen päällikkönä Karjalan lennostossa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2011 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2019.

Everstiluutnantti Markus Leivo on määrätty Ilmavoimien valmiuspäälliköksi Ilmavoimien esikuntaan. Hän palvelee tällä hetkellä Ilmavoimien komentajan edustajana Pääesikunnan suunnitteluosastolla.

Majuri Aki Väisänen on määrätty Lentotekniikkalaivueen komentajaksi Karjalan lennostoon. Hän palvelee tällä hetkellä apulaisosastopäällikkönä Karjalan lennoston esikunnassa.

1. elokuuta 2022 lukien 

Everstiluutnantti Mikko Sarantola on määrätty Ilmavoimien komentajan edustajaksi Pääesikuntaan, suunnitteluosaston strategisen suunnittelun sektorille. Hän opiskelee tällä hetkellä Joint Services Command and Staff Collegessa Isossa-Britanniassa.
 

´