Hyppää sisältöön

Ilmavoimien upseereja uusiin tehtäviin

Ilmavoimat
Julkaisuajankohta 17.5.2024 13.43
Tiedote
Henkilökuva eversti Tuukka Elonheimosta.

Suomen F-35-yhteystoimiston päällikkö Yhdysvalloissa vaihtuu. Tehtävässä aloittaa eversti Tuukka Elonheimo.

Eversti Tuukka Elonheimo on määrätty Suomen F-35-yhteystoimiston päälliköksi Yhdysvaltoihin 1.7.2024 lukien. Hän palvelee tällä hetkellä suunnittelupäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa. Aiemmin hän on palvellut muun muassa apulaisosastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa, erityistehtävässä ja osastoesiupseerina Pääesikunnassa sekä Hävittäjälentolaivueen komentajana Satakunnan lennostossa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2015 sekä Yhdysvaltojen Ilmavoimien Air War Collegen vuonna 2021. Elonheimo ylennettiin everstiksi vuonna 2023. 

Everstiluutnantti Jaakko Salomäki on määrätty Ilmataistelukeskuksen johtajaksi Satakunnan lennostoon 1. kesäkuuta 2024 lukien. Hän palvelee tällä hetkellä operaatiopäällikkönä Lapin lennoston esikunnassa.

Everstiluutnantti Jan Bjurström on määrätty Lentotekniikkalaivueen komentajaksi Ilmasotakouluun 1. kesäkuuta 2024 lukien. Hän palvelee tällä hetkellä Ilmaoperaatiokeskuksen varapäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa.

Everstiluutnantti Liina Kavekari on määrätty Lentotekniikkalaivueen komentajaksi Satakunnan lennostoon 1.8.2024 lukien. Hän palvelee tällä hetkellä osastoesiupseerina Pääesikunnan suunnitteluosastolla.

´