Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Ilmavoimat

Joint Sora 19 tuo kuljetus- ja yhteyskoneet Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen

Satakunnan lennosto 26.8.2019 10.45
Tiedote

Satakunnan lennosto järjestää Joint Sora 19 -lentotoimintaharjoituksen Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 2.–6. syyskuuta.

CASA C-295M -kuljetuskone

Vuosittaisten Joint Sora -harjoitusten tavoitteena on kouluttaa henkilöstöä ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekaluston taktiseen käyttöön. Joint Sora 19 -harjoitukseen osallistuvien kuljetus- ja yhteyskoneiden päätukikohta on Oulun lentoasema. Lisäksi käytössä ovat Kuusamon ja Kajaanin lentokentät sekä Pudasjärven lentopaikka.

Lennot suuntautuvat Ouluun, Kuusamoon, Lieksaan, Kuopioon ja Jyväskylään rajautuvalle alueelle. Harjoituksen lentotoiminta alkaa maanantaina 2. syyskuuta noin kello 12 ja päättyy perjantaina 6. syyskuuta noin kello 11. Lentoja on päivittäin kello 7–20 välisenä aikana.

Harjoituksessa lennetään CASA C-295M -kuljetuskoneilla, Learjet 35 A/S -suihkukoneilla ja Pilatus PC-12NG -yhteyskoneilla. Lisäksi 3.–6. syyskuuta lennettäviin yhteistoimintakierroksiin osallistuu F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita. Hornetit ja Hawkit lentävät harjoituksessa kotitukikohdistaan Rovaniemeltä, Rissalasta ja Tikkakoskelta.

Lisätiedot: Satakunnan lennoston Tukilentolaivueen komentaja, everstiluutnantti Petri Landkammer, puh. 0299 800 (vaihde).