Hyppää sisältöön

Ilmavoimat esittelee toimintaansa Jyväskylän rallissa

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 26.7.2023 16.40
Tiedote
Kaksi Hawk-suihkuharjoituskonetta sinistä taivasta vasten
Kuva: Ilmavoimat

Ilmasotakoulu esittelee sotilaskuljettajakoulutusta Paviljongin huoltoparkissa 2.-5. elokuuta. Luonetjärven sotilaskoti tuo mukanaan parhaat munkit ja rallimakkarat. Lisäksi Ilmavoimien Big Band sekä Midnight Hawks esiintyvät 2. elokuuta.

Tervetuloa tutustumaan Ilmavoimien kalustoon ja toimintaan Jyväskylän Lutakkoon ja satamaan keskiviikkona 2. elokuuta! Seremoniallisen rallilähdön yhteydessä pidettävässä koko perheen tapahtumassa esiintyy kello 18.30 alkaen Ilmavoimien Big Band sekä Midnight Hawks taitolento-osasto, joka näyttää vauhdin mallia kello 19.10 ja lentää sen jälkeen kaupungin yli kotikentälle Tikkakoskelle. Sotilaskotiauto Elisabet on paikalla koko illan.

Lutakosta rallin huoltoparkista löydät Ilmavoimien näyttelyalueen, jossa esitellään Puolustusvoimien kuljetuskalustoa ja Ilmavoimien erikoiskursseja. Jokaisen sotilaskuljettajan tehtävästä tai Ilmavoimista kiinnostuneen kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa millaisilla ajopeleillä voi päästä Ilmavoimissa ajamaan. Näytillä on täysperävaunuyhdistelmä (Scania R500 kuorma-auto sekä Humbaur täysperävaunulavetti), Mercedes Benz Sprinter -huoltoauto, Ilmasotakoulun pelastusyksikkö sekä Hitachi ZW180 kauhakuormain. Harvinaisena vieraana on myös Sylvi Kekkosen museoauto BMW 4D 502.

Huoltoparkista löydät myös Luonetjärven sotilaskodin myyntipisteen, jonne kaikkien herkunnälkäisten kannattaa suunnata.

Ilmavoimien alue sekä sotilaskodin myynti ovat avoinna seuraavasti: 2.8. kello 15-20, 3.8. kello 9-20 sekä 4.8-5.8. kello 10-21. Huomioithan, että huoltoparkkiin on avoimet ovet ainoastaan keskiviikkona 2. elokuuta.

´