Hyppää sisältöön

Karjalan lennoston Vilkku 21 -lentotoimintaharjoitus viikolla 46

Karjalan lennosto
Julkaisuajankohta 10.11.2021 10.10
Tiedote
F/A-18 Hornet platalla yölentoharjoituksessa
F/A-18 Hornet platalla yölentoharjoituksessa. Kuva: Ilmavoimat

Karjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31 järjestää Vilkku 21 -lentotoimintaharjoituksen Rissalan tukikohdassa 15.‒18.11.2021. 

Harjoituksen tavoitteena on harjoittaa joukkoja poikkeusolojen lentotoimintaan. Karjalan lennostosta harjoitukseen osallistuu 14 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää. Lentotoimintaa on päivittäin kello 22 saakka. 

Harjoitusalue ulottuu noin 200 kilometrin etäisyydelle Kuopion lentokentästä. Lisäksi lennetään yhteistoimintakierroksia Lapin ja Satakunnan lennostojen kanssa Kuopio–Rovaniemi välisillä harjoitusalueilla. Vilkku 21 nivoutuu yhteen samaan aikaan järjestettävien Otava 21 ja Touho 21 -harjoitusten kanssa.

Vilkku 21 -harjoitukseen osallistuu henkilökuntaa ja varusmiehiä Karjalan lennostosta. Lisäksi harjoituksessa on mukana henkilökuntaa Ilmasotakoulusta, Lapin lennostosta ja Satakunnan lennostosta. 

Harjoituksen lentotoiminnassa käytetään hävittäjien omasuojajärjestelmiin kuuluvia omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja ja silppuja. Soihdut voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä ja silppu voi aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja. Harjoitukseen liittyy myös matalalentotoimintaa sekä yksittäisiä yliäänilentoja.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä. Pyrimme välttämään meluhaittaa noudattamalla melua vähentäviä menetelmiä, etenkin lentokentän lähialueella aina, kun se on mahdollista. 

Lisätiedot: Karjalan lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Tomi Böhm, puh. 0299 800 (vaihde).