Hyppää sisältöön

Ilmasotakoulun valatilaisuus on Laukaassa 12. elokuuta

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 4.8.2023 13.35
Tiedote
Monta sinibarettista varusmiestä vannomassa valaa kesäsäässä ulkona
Kuva: Ilmavoimat

Ilmasotakoulun saapumiserän 2/23 sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus järjestetään maanpuolustusjuhlan yhteydessä Laukaassa lauantaina 12.8.

Ilmasotakoulusta tilaisuuteen saapuu noin 400 alokasta ja lisäksi paikalle odotetaan suurta määrää heidän läheisiään. Tapahtumaan ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita.

Ilmasotakoulun johtaja eversti Vesa Mäntylä suorittaa paraatikatselmuksen sekä ottaa vastaan ohimarssin seurassaan Laukaan kunnanjohtaja Linda Leinonen ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Leena Kalmari

Paraatia komentaa everstiluutnantti Samuli Tanttu. Sotilasvalan esilukijana toimii Laukaan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Leena Kalmari ja vakuutuksen esilukijana kunnanhallituksen puheenjohtaja Sakari Suomala. Katselmuksen yhteydessä pidettävän kenttähartauden toimittaa sotilaspastori Marko Haukkamäki

Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 suorittaa ylilennon kahdella Hawk-suihkuharjoituskoneella ohimarssin yhteydessä. Ylilennon tyypillinen korkeus on 300 metriä ja nopeus noin 600 km/h tunnissa. Lennon toteutuksessa on säävaraus.

Tilaisuudessa esitellään myös Ilmavoimien, Keski-Suomen aluetoimiston, reserviläisjärjestöjen ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toimintaa esittelypisteillä. Lisäksi on mahdollista tutustua pienimuotoiseen kalustonäyttelyyn ja maistella Luonetjärven sotilaskodin myyntipisteen munkkeja ja muita herkkuja.

Ilmavoimien soittokunta säestää tapahtumia ja pitää myös erillisen ilmaiskonsertin kello 16.30 Kirkonkylän koulun piha-alueella. 

Katso päivän tarkempi aikataulu tapahtumakalenterista, jonne myös päivitetään mahdolliset muutokset. 

Laukaan kunnan tapahtumasivulla on koko maanpuolustusjuhlan ohjelma, sekä aluekartta ja pysäköintiopastus.

´