Osiot
Valikko
Ilmavoimat

Kuljetus- ja yhteyskonekoulutusta Jokioisilla ja Jämijärvellä

Satakunnan lennosto 29.4.2019 11.34
Tiedote

Satakunnan lennoston kuljetus- ja yhteyskoneet harjoittelevat Jokioisilla ja Jämijärvellä maanantaista torstaihin 6.–9. toukokuuta. Päivittäinen harjoitusaika on kello 8–18.

Learjet 35 A/S Jokioisten varalaskupaikalla

Learjet 35 A/S Jokioisten varalaskupaikalla Baana 18 -harjoituksessa syyskuussa 2018. Kuva: Ilmavoimat.

Koulutukseen liittyen Satakunnan lennoston Tukilentolaivue harjoittelee Learjet 35 A/S -kalustolla GPS-navigointiin pohjautuvia lähestymisiä Jokioisten varalaskupaikalle. Lentotoiminnan minimikorkeutena Jokioisilla on noin 130 metriä maan pinnasta.

Varalaskupaikan alueelle valtatielle 2 asennetaan matalalla lentävistä lentokoneista varoittavat liikennemerkit lisätietokilpineen. Tietä ei suljeta harjoituksen ajaksi, mutta varalaskupaikan nopeusrajoitukseksi muutetaan tilapäisesti 80 km/h. Harjoituksen vaikutusalueen pituus valtatiellä 2 on noin kolme kilometriä.

Learjet 35 A/S -kaluston lisäksi harjoituksessa lennetään CASA C-295M -kuljetuskoneilla ja Pilatus PC-12NG -yhteyskoneilla. Pirkkalan tukikohdasta ja Porin lentoasemalta lentotoimintaa on 6.–9. toukokuuta, Jämin lentopaikalta 8.–9. toukokuuta. Perjantai 10. toukokuuta on varapäivä lentotoiminnalle. Jämillä harjoitellaan toimintaa pieneltä lentopaikalta CASA- ja Pilatus-kalustolla. Jokioisilla ja Jämijärvellä toteutettavan koulutuksen tavoitteena on harjoittaa Satakunnan lennoston Tukilentolaivueen ja Lentotekniikkalaivueen henkilöstöä ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekaluston poikkeusolojen toimintaan.

Lisätietoja antavat harjoituksen yhteyshenkilö Tukilentolaivueessa, kapteeni Onni Pykäläinen, puh. 0299 800 (vaihde), sekä Lentotekniikkalaivueen komentaja, everstiluutnantti Jyri Mattila, puh. 0299 800 (vaihde).

CASA C-295M -kuljetuskone laskeutuu Jämin lentopaikalle

CASA C-295M -kuljetuskone laskeutumassa Jämin lentopaikalle toukokuussa 2016. Kuva: Ilmavoimat.