Osiot
Valikko
Ilmavoimat

Lapin lennosto avaa ovensa yleisölle tostaina 22.8. klo 10-19

Lapin lennosto 19.8.2019 10.30
Tiedote

Lennosto toivottaa yleisön tervetulleeksi tutustumaan toimintaansa ja kalustoonsa yhdessä muiden turvallisuus- ja ilmailutoimijoiden kanssa.

Kirkkaan soihdut tuovat näyttävyyttä Hornet-sooloon.


Tapahtumassa ovat tänä vuonna mukana Lapin lennoston lisäksi muun muassa Jääkäriprikaati, Poliisi, Tulli, Rajavartiolaitos, FINAVIA, REDU, Suomen ilmailuopisto ja Sotilaskoti.

Ohjelmassa on esityslentoja (mm. Hornet-soolo ja Midnight Hawks), toimintanäytöksiä ja kalustoesittely. Hornet-lentosimulaattoripelissä pääsee virtuaalilasien avulla itse kokeilemaan miltä tuntuu lentää Hornet-hävittäjällä. Lisäksi tarjolla on runsaasti tietoa varusmiespalveluksesta ja uramahdollisuuksista ilmavoimissa.

Tapahtuma toimii myös osana Puolustusvoimien Intti tutuksi -hanketta, josta Lapissa vastaa Jääkäriprikaati. Hankkeen kautta nuorilla on mahdollisuus vierailla varuskunnissa jo ennen varusmiespalveluksen alkua.

Pysäköinti sekä saapuminen jalan ja polkupyörällä Someroharjulle varuskuntaan (Someroharjuntie), josta jatkuva bussikuljetus alueelle. Sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä.

Tapahtuman ohjelman näet osoitteesta: https://ilmavoimat.fi/tapahtumat/2019-08-22/sotilasilmailusta-ammatti-tapahtuma-lapin-lennostossa ja Ilmavoimien Facebookista.