Hyppää sisältöön

Lapin lennoston Täppä 19 -harjoitus Oulunsalossa viikolla 45

Lapin lennosto
Julkaisuajankohta 28.10.2019 12.54
Tiedote

Lapin lennoston johtama Täppä 19 -lentotoimintaharjoitus järjestetään 4.–8.11. Oulunsalon tukikohdasta käsin.

Hornet-monitoimihävittäjä rullaa lumisessa maisemassa Oulunsalon tukikohdassa.

 

Lennot suuntautuvat Rovaniemi–Kajaani–Oulu väliselle alueelle sekä Perämeren alueelle. Lentotoimintaa on maanantaista torstaihin klo 9–23 välisenä aikana sekä perjantaina klo 9–13.

Harjoituksessa lennetään kymmenellä F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä. Harjoituksessa käytetään koneen omasuojaheitteisiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään suuntaamalla toiminta harvaan asutuille alueille. Lentoaseman lähialueella noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista. Myös matalalentoja suoritettaessa pyritään välttämään meluhaittaa. Yliäänilentoja lennetään vain meren päällä.

Täppä 19 on tärkeä harjoitus lennoston nuorimmille ohjaajille. Harjoituksessa lennetään normaaleja koulutusohjelmaan kuuluvia lentoja ja harjoitellaan toimintaa vieraalta kentältä.


Lisätietoja ennen harjoitusta antaa Lapin lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Jussi Ylimartimo, puh. 0299 800 (vaihde)

Lisätietoja harjoituksen aikana antaa harjoituksen johtaja everstiluutnantti Tomi Iikkanen, puh. 0299 800 (vaihde)