Hyppää sisältöön

Everstiluutnantti Lasse Louhela Lapin lennoston Hävittäjälentolaivue 11:n komentajaksi

Lapin lennosto
Julkaisuajankohta 1.9.2023 14.53
Tiedote
Lasse Louhela Hornet-hävittäjän edessä.
Everstiluutnantti Lasse Louhela on Hävittäjälentolaivue 11:n uusi komentaja.

Everstiluutnatti Markku Vihersalo siirtyy uuteen tehtävään Ilmavoimien esikuntaan.

Lapin lennoston Hävittäjälentolaivue 11:n komentaja vaihtui 1. syyskuuta 2023. 

Everstiluutnantti Lasse Louhela otti joukon komentoonsa everstiluutnantti Markku Vihersalon siirtyessä uuteen tehtävän Ilmavoimien esikuntaan.

- Meneillään, ja myös edessämme, on suuria muutoksia, ja sen myötä meillä on yhä suurempi vastuu kannettavanamme. Tuota vastuuta on kuitenkin hyvä lähteä kantamaan ammattitaitoisen ja vahvan yhteishengen omaavan joukon kanssa, yli kymmenen vuotta urastaan Lapin lennostossa jo aiemmin palvellut Louhela sanoo.

Suurempaa vastuuta tuo etenkin NATO-jäsenyys, jonka myötä sana ”pohjoinen” tarkoittaa paljon laajempaa aluetta kuin ennen.

- Olemme tehtävässämme miettineet aikaisemmin vain Suomea ja erityisesti Pohjois-Suomea, mutta nyt tehtäväkenttä on laajempi. Se ei kuitenkaan muutu mihinkään, että me olemme se joukko, joka täällä Pohjois-Suomen valvonnasta ja puolustamisesta ensimmäisenä vastaa, Louhela jatkaa.

Ilmavoimien uudet F-35 Lightning II -hävittäjät otetaan käyttöön ensimmäisenä Lapin lennostossa. Sekin tarkoittaa suuria muutoksia.

- Me olemme tässä kärkijoukko. Meistä jokaisella on erittäin tärkeä rooli Ilmavoimien F-35 -suorituskyvyn ja -osaamisen rakentamisessa.

Lasse Louhela on kotoisin Oulun Ylikiimingistä. Hän kuuluu siihen ikäluokkaan, joka ehti vielä palvella Kauhavan lentosotakoulussa. 12 vuoden Lapin lennosto -putken jälkeen hän on palvellut Ilmavoimien esikunnassa ja Maanpuolustuskorkeakoulussa. 1. syyskuuta 2023 alkaen hän on jälleen Lapissa.

- Olen tullut kotiin, Louhela toteaa.

´