Hyppää sisältöön

Lentoreserviupseerikurssin suosio kasvoi

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 7.12.2018 14.34
Tiedote

Ilmavoimien lentoreserviupseerikurssille saapui tänä vuonna 870 hakemusta. Määrä on korkein 18 vuoteen. Naisia kurssille hakeutui tänä vuonna 44.

Lentoreserviupseerikurssi 94:lle valitaan nelisenkymmentä oppilasta, jotka aloittavat palveluksensa heinäkuussa 2019. Vuosittainen hakijamäärä on 2000-luvulla ollut keskimäärin 650.

– Riittävä hakijamäärä on hyvä pohja onnistuneelle valintaprosessille, toteaa Ilmasotakoulun valintapäällikkö majuri Marko Lehtinen. Olemme tyytyväisiä etenkin siihen, että määrä on kasvusuunnassa.

Hakijamäärää ratkaisevampia ovat kuitenkin laadulliset tekijät eli kuinka hyvin hakijat täyttävät sotilaslentäjän ammatin vaatimukset. Lentoreserviupseerikurssi on ainoa väylä sotilaslentäjän ammattiin, ja valintaprosessin tavoitteena onkin rekrytointi myös lentoupseerin uralle.

– Lentoreserviupseerikurssia voisi luonnehtia kuudenneksi valintavaiheeksi tiellä sotilaslentäjäksi, kuvailee majuri Lehtinen. Valintaprosessin taustalla on aina ajatus siitä, että varusmiespalveluksen jälkeen Lentoreserviupseerikurssin käynyt henkilö olisi potentiaalinen opiskelija Maanpuolustuskorkeakoulun Lentoupseerin koulutusohjelmaan.

Vain lentoreserviupseerikurssin suorittanut voi hakeutua Maanpuolustuskorkeakouluun Lentoupseerin koulutusohjelmaan, josta valmistuu ohjaajia Ilmavoimien, Maavoimien sekä Rajavartiolaitoksen tarpeisiin.

Joukko-osasto Tikkakoski, Jyväskylä Työ ja koulutus
´