Hyppää sisältöön

Lentoreserviupseerikurssin valintanormi on luettavissa verkkosivuilla

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 29.11.2018 12.54
Tiedote

Ohjeistus lentoreserviupseerikurssin valintojen toteutuksesta on jatkossa julkisesti saatavilla. Päivitetty valintanormi on nähtävillä puolustusvoimien varusmies.fi -verkkosivustolla.

Lentoreserviupseerikurssin valintanormi sisältää muun muassa tietoa pääsyvaatimuksista, kuvaukset hakumenettelystä ja eri valintavaiheista sekä hakijoiden arviointiperusteita. Myös Lentoreserviupseerikurssille hakevien psykologista soveltuvuusarviointia koskeva ohje on jatkossa nähtävillä verkossa.

  • Valintaprosessia avaamalla haluamme kehittää omaa toimintaamme ja palvella hakijoitamme, kertoo valintapäällikkö majuri Marko Lehtinen Ilmasotakoulusta. Haluamme myös vähentää valintoihin liittyvää salaperäisyyttä, ja siten madaltaa kynnysta hakeutumiseen.

Valintanormissa on suoraan vastauksia kysymyksiin, joita monet lentoreserviupseerikurssille hakeutuvat miettivät. Soveltuvuusarviointiohjeessa puolestaan avataan muun muassa sitä, mitä ominaisuuksia testeillä mitataan ja miten testien toteutus ajoittuu valintavaiheittain. Ohjeistuksiin liittyvän avoimuuden odotetaan myös lisäävän valintojen tehokkuutta.

  • Kun valintakriteereistä ja arviointiperusteista kerrotaan selkeästi ja suoraan, jäävät hakijat, jotka lähtökohtaisesti eivät täytä hakukriteereitä, prosessista pois, toteaa Lehtinen.

Lentoreserviupseerikurssin valintojen tavoitteena on saada kurssille oppilaita, joilla on riittävät henkiset ja fyysiset edellytykset menestyä koulutuksessa. Lisäksi valinnan aikana pyritään selvittämään hakijoiden motivaatiota ja suhtautumista sotilastehtäviin. Tavoitteena on, että kurssilaiset olisivat ominaisuuksiensa puolesta rekrytoitavissa myös jatkokoulutukseen Ilmavoimiin ja muihin Puolustusvoimien tehtäviin.

Valinnat toteutetaan Ilmasotakoulun, Sotilaslääketieteen keskuksen terveysasemien, Ilmailulääketieteen keskuksen, Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen toimintakykyosaston ja Ilmavoimien esikunnan yhteistyönä.

Lentoreserviupseerikurssi toimeenpannaan kerran vuodessa heinäkuun saapumiserän yhteydessä. Lentoreserviupseerikurssille vuosittain valittavien henkilöiden lukumäärä käsketään Ilmavoimien toimintasuunnitelmassa.

Hakuaika lentoreserviupseerikurssille päättyy vuosittain 1. joulukuuta.

Varusmies.fi/lentajat

´