Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Ilmavoimat

Midnight Hawks lentää Neste Rallissa

Ilmasotakoulu 16.7.2019 7.00
Tiedote

Midnight Hawks käynnistää Neste Rallin esityslennolla torstaina 1. elokuuta noin kello 18.30 alkaen. Ilmavoimien taitolento-osaston ohjelmaa pääsee seuraamaan Jyväskylän Paviljongin ja Harjun alueilla

Kaikki taitolento-osastoon kuuluvat ohjaajat ovat sotilasilmailun ammattilaisia, jotka työskentelevät ilmataistelulennonopettajina Ilmasotakoululla. Midnight Hawksin esityksessä on luvassa osaston käyntikortiksi muodostunutta tiivistä osastolentoa tiukassa vinoneliössä, jossa taitolentoliikkeitä lennetään vain metrien etäisyydellä toisistaan. Lisäksi ohjelmassa nähdään tiukkoja ohituksia sekä näyttäviä hajotuksia. Lentokorkeus on matalimmillaan 100 metriä, ja nopeus vaihtelee 200–800 km/h välillä.

Ilmavoimien toimintaan voi tutustua myös esittelypisteellä, joka sijaitsee Paviljongin kilpailukeskuksen piha-alueella koko tapahtuman ajan. 

Näyttävän avausohjelman lisäksi Midnight Hawks kunnioittaa Suomen suurinta vuosittaista urheilutapahtumaa perjantaina 2. elokuuta tervehtimällä rallikansaa seuraavan reitin ja aikataulun mukaisesti:

12:39 EK6 Äänekoski 1 (ennen 1. autoa)
13:15 Moksi
13:30 Urria
13:35 Ässämäki

Ylilento-ajat ovat noin-aikoja ja niiden toteutuksille on säävaraus. Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.
Lue lisää Midinght Hawksin toiminnasta: https://ilmavoimat.fi/midnight-hawks