Hyppää sisältöön

Midnight Hawks lentää Jyväskylän MM-rallissa

Ilmasotakoulu
29.9.2021 14.37
Tiedote
Midnight Hawks taitolento-osasto muodostelmalennossa kesäisen maiseman yllä
Midnight Hawks muodostelmalennossa. Kuva: Puolustusvoimat

Rallin aloitukseen 1. lokakuuta tuo lisävauhtia Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks, jota pääsee näkemään Harjun yllä ennen erikoiskokeen alkua noin kello 13:25.

MM-rallin avauspäivänä 1. lokakuuta Jyväskylässä soran lisäksi lentää myös Ilmavoimien taitolento-osasto Midnight Hawks. Jos sää sallii, on Midnight Hawksin lennolla luvassa muun muassa osaston käyntikortiksi muodostunutta tiivistä osastolentoa tiukassa vinoneliössä sekä muissa lentomuodoissa.  

Harjun näytöksen jälkeen ryhmä tekee ylilentoja päivän muidenkin rallin katselualueiden iloksi juhlistaen 70 vuotta täyttävää tapahtumaa. Ohessa koko ylilentoaikataulu:
13:25                  EK1 Harju                             
13:45                  EK2 Ässämäki                              
13:55                  EK3 Sahloinen-Moksi                
14:05                  Paviljonki         
Ylilento-ajat ovat noin-aikoja ja niiden toteutuksille on säävaraus. 

Lisäksi rallikatsojia ilahduttaa Luonetjärven sotilaskotiauto Elisabeth, joka on Harjulla myymässä vastaleivottuja munkkeja ja muita herkkuja perjantaina ja lauantaina. 

Midnight Hawks on Suomen Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto. Neljällä Hawk-suihkuharjoituskoneella lentävä ryhmä on esitellyt Ilmavoimien lentotoiminnan huippuosaamista koti- ja ulkomaisissa ilmailutapahtumissa vuodesta 1997 lähtien. Tänä vuonna esiintymisiä on ollut esimerkiksi Puolassa ja Kaivarin lentonäytöksessä.

Kaikki taitolento-osastoon kuuluvat ohjaajat ja tukihenkilöstö ovat sotilasilmailun ammattilaisia Tikkakosken Ilmasotakoululta.