Hyppää sisältöön

Midnight Hawks esiintyy Jyväskylän MM-rallissa

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 26.7.2022 13.02
Tiedote
Neljä Hawk-suihkuharjoitushävittäjää ilmassa tiiviissä ryhmässä, perässään savuvanat
Midnight Hawks. Kuva: Ilmavoimat

Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks lentää Jyväskylässä perjantaina 5.8.2022 kello 14 ennen Harjun erikoiskoetta.

Neljällä Hawk-suihkuharjoituskoneella lentävä ryhmä on esitellyt Ilmavoimien lentotoiminnan huippuosaamista koti- ja ulkomaisissa ilmailutapahtumissa vuodesta 1997 lähtien. Ohjaajat ja tukihenkilöstö ovat sotilasilmailun ammattilaisia Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivueesta 41 Jyväskylän Tikkakoskelta. 

Esitys tapahtuu Jyväsjärven päällä, ja sen paras katselupaikka on Paviljongin kohdalla. Jos sää sallii, on Midnight Hawksin lennolla luvassa muun muassa osaston käyntikortiksi muodostunutta tiivistä osastolentoa tiukassa vinoneliössä sekä muissa lentomuodoissa.  

Näytöksen jälkeen ryhmä poistuu tekemällä ylilennon Harjun yli kello 14.30 erikoiskokeen alkaessa.

Ilmavoimat on mukana Paviljongin alueella myös laajemmin. Ralliyleisöllä on mahdollisuus tutustua Ilmavoimiin ja tarkemmin Ilmasotakoulun kuljetuskeskukseen ja sen kalustoon esittelypisteellä huoltoalueella. Taitojaan osastolla pääsee kokeilemaan esimerkiksi ilma-aseammunnan parissa. Lisäksi ralliyleisöä palvelee Luonetjärven Sotilaskodin myyntipiste herkullisine munkkeineen torstaista lauantaihin. 

Torstai-iltapäivänä 4.8. Paviljongin yleisöä viihdyttää Ilmavoimien Big Band solistinaan Souls of Women -trio, Emilia Vihanto, Iina Mutikainen ja Klaara Koivunen. Esiintymisellä on säävaraus ja varapäivänä on perjantai.
 

´