Hyppää sisältöön

Otava 23 -harjoitus Rovaniemellä ja Oulunsalossa viikolla 46

Lapin lennosto
Julkaisuajankohta 7.11.2023 13.23
Tiedote
Hornet-monitoimihävittäjä Rovaniemen lentokentällä.
Harjoituksen lentotoiminnan tavoitteena on kehittää ohjaajien suorituskykyä sekä taktiikkaa ja järjestelmiä.

Lapin lennosto järjestää Otava 23 -lentotoimintaharjoituksen Rovaniemen ja Oulunsalon tukikohdissa 13.–16.11.2023.

Harjoituksessa lennetään F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjillä maanantaista 13.11. keskiviikkoon 15.11. päivittäin noin klo 9–22. Torstaina 16.11. lentotoiminta päättyy noin klo 20.

Harjoituksessa lennetään Oulun ja Sodankylän välisellä alueella. Lisäksi Lapin lennosto osallistuu päivittäin muiden joukko-osastojen harjoituksista (Vilkku23, Touho23) muodostuvaan kokonaisuuteen, jossa lennetään Kuopion ja Rovaniemen välisellä harjoitusalueella. Keskiviikkona 15.11. lennetään CBT-yhteistoimintakierros, johon osallistuu Suomen ilmavoimien koneiden lisäksi Ruotsin ilmavoimat JAS Gripen -hävittäjillä.

Otava 23 -harjoituksessa on lentotoimintaa matalilla lentokorkeuksilla. Melua vähentäviä lentomenetelmiä noudatetaan aina, kun se on mahdollista. Harjoituksessa käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtu- ja silppuheitteitä. Soihdut voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä, ja silppu voi aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja. 

Otava 23 -harjoituksen lentotoiminnan tavoitteena on kehittää ohjaajien suorituskykyä sekä taktiikkaa ja järjestelmiä. Harjoituksen johtaa Hävittäjälentolaivue 11:n komentaja everstiluutnantti Lasse Louhela.

Harjoitukset ja ammunnat Kainuu Lappi Oulu Pohjois-Pohjanmaa Pohjois-Savo Rovaniemi
´