Hyppää sisältöön

Uudet alokkaat Ilmasotakouluun 3.1.2022

Ilmasotakoulu
31.12.2021 14.22
Tiedote

Uusi vuosi tuo paljon uusia kasvoja Ilmasotakouluun. Saapumiserässä 1/22 palvelukseen odotetaan maanantaina 3.1.2022 tulevaksi 322 alokasta, joista 23 on naisia. 

Monet alokkaista pääsevät Puolustusvoimien huomaan jo Jyväskylän matkakeskukselta, josta on järjestetty halukkaille nouto Ilmasotakoulun kuljetuskeskuksen busseilla kohti Tikkakoskea ja varuskuntaa. Jo matkakeskuksella mitataan tarvittaessa kuume ja tehdään terveyskysely, jotta mahdollisesti oireilevat voidaan eriyttää omaan kyytiin.

Koronatilanteen vuoksi kaikki sairaaksi itsensä vähänkään tuntevat, altistuneet sekä ulkomailta saapuvat ilmoittautuvat omaan erilliseen vastaanottopisteeseen, jossa on järjestetty tarvittava terveydenhuolto. Alokkaiden saapumisajat on myös porrastettu siten, että tulijoita riittää aamusta pitkälle iltapäivään, eikä ruuhkia pääse syntymään. Saapumiserä on ohjeistettu koronarokottautumaan, jos mahdollista, jo ennen palvelukseen tuloaan. Halukkaille on rokotus kuitenkin myös tarjolla palveluksen alkuvaiheissa.

Tulevat sotilaskuljettajat, lentotekniikan osaajat ja muut kutsuntojen kautta tulevat alokkaat voivat olla varmoja, että kaikesta on huolehdittu etukäteen. Koulutuspataljoona, varusvarasto ja kouluttajat ovat jo pitkään valmistautuneet heitä varten, ja kaikki toivottavat uudet alokkaat tervetulleiksi talviseen varuskuntaan ja palvelukseen!