Osiot
Valikko
Ilmavoimat

Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumat tuovat tutuksi ilmavoimien toimintaa

Ilmavoimat 7.5.2019 14.48
Tiedote

Tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden tutustua ilmavoimien toimintaan, lentokalustoon sekä varusmiespalvelus- ja uramahdollisuuksiin ilmavoimissa.

Sotilasilmaiilusta ammatti -tapahtumissa nähdään myös F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjän soololentoesitys. Kuva: Minna Pyykönen / puolustusvoimat

Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumat järjestetään Satakunnan lennostossa 14. toukokuuta, Ilmasotakoululla 28. toukokuuta ja Lapin lennostossa 22. elokuuta. Ilmavoimien toimintaa on esillä myös Utin jääkärirykmentin avoimien ovien tapahtumassa 9. toukokuuta.

Taivaalla nähdään muun muassa F/A-18 Hornet -soololentoesitys, ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks, ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskoneita sekä maavoimien helikopterikalustoa. Satakunnan lennoston tapahtumassa on mahdollista nähdä myös viime vuoden lopulla pystytetty ilmavoimien vanhasta Fokker F.27 Mk 100 Friendship -kuljetuskoneesta tehty muistomerkki.

Utin jääkärirykmentin avoimien ovien tapahtumassa luvassa on ilmavoimien Hornet-soolon ja Midnight Hawksin esityslennon lisäksi muun muassa NH90-kuljetushelikopterista suoritettava laskuvarjohyppy sekä Helikopteripataljoonan, Erikoisjoukkokurssin ja Laskuvarjojääkärikomppanian taistelunäytös.

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tarkemmat tiedot päivittyvät tapahtumien sivuille:

Tutustu myös:

Ilmavoimien esityslentokalenteri 2019

Ilmavoimien kauden 2019 Hornet-esityslentäjä kapteeni Arto Ukskoski

Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks kaudella 2019

Seuraa ilmavoimia sosiaalisessa mediassa:

Facebook @ilmavoimat

Twitter @finnishairforce

Instagram @ilmavoimat