Hyppää sisältöön

Tasavallan presidentti ja Kanadan kenraalikuvernööri vierailevat Lapin lennostossa 9. helmikuuta

Lapin lennosto
Julkaisuajankohta 6.2.2023 11.52
Tiedote

Vierailu lennostossa on osa kenraalikuvernööri Simonin valtiovierailua Suomeen 6.–10. helmikuuta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Kanadan kenraalikuvernööri Mary Simon vierailevat Lapin lennostossa Rovaniemellä torstaina 9. helmikuuta 2023.

Vierailu lennostossa on osa kenraalikuvernööri Simonin valtiovierailua Suomeen 6.–10. helmikuuta. Vierailua isännöi presidentti Niinistö yhdessä puolisonsa tohtori Jenni Haukion kanssa. 

Presidenttipari vastaanottaa kenraalikuvernööri Simonin valtiovierailuun kuuluvin seremonioin tiistaina 7. helmikuuta Presidentinlinnalla. Presidentin ja kenraalikuvernöörin keskusteluissa ovat esillä Suomen ja Kanadan kahdenväliset suhteet, turvallisuuskysymykset, ilmastonmuutos sekä arktinen yhteistyö. Päivä päättyy presidentti Niinistön ja tohtori Haukion isännöimällä juhlapäivällisellä Presidentinlinnalla.

Kenraalikuvernööri Simon tapaa vierailullaan myös pääministeri Sanna Marinin ja eduskunnan varapuhemies Antti Rinteen. Kenraalikuvernöörin ohjelmassa on myös seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaalla, vierailu Yrityskylä Helsinki-Vantaassa ja tapaaminen saamelaisnuorten kanssa.

Torstaina 9. helmikuuta presidentti Niinistö ja kenraalikuvernööri Simon vierailevat Rovaniemellä. Presidentti ja kenraalikuvernööri puhuvat tiedekeskus Arktikumissa järjestettävässä keskustelutilaisuudessa, joka käsittelee ilmastonmuutoksen vaikutuksia arktiselle alueelle. Ohjelmassa on myös tutustuminen saamen kielen opetukseen Ylikylän peruskoululla sekä vierailu Lapin lennostossa.

Presidentti Niinistö teki valtiovierailun Kanadaan lokakuussa 2014.

´