Hyppää sisältöön

Palvelut

Ilmasotakoulun VMTK toimii tiiviissä yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Näihin toimijoihin kuuluu muun muassa Luonetjärven sotilaskoti, sosiaalikuraattori ja sotilaspastori.

Yhdessä sidosryhmien kanssa VMTK pyrkii jatkuvasti tukemaan varusmiehiä kasarmiarjessa. VMTK järjestää myös esimerkiksi lomakyytejä ja monipuolisia vapaa-ajan aktiviteetteja.

Lomakyydit

VMTK:n tilaa lomabussin tilausajona varuskunnalle joka perjantai. Bussi kulkee välin varuskunta – Jyväskylän Matkakeskus. Sunnuntaiksi on järjestetty paluukyyti välille Jyväskylä – varuskunta.

Sotilaskoti

Sotilaskodissa eli sotkussa voit vapaa-ajallasi käydä nauttimassa sotkun oman leipurin leipomista herkullisista antimista. Maksuvälineinä sotkussa käyvät kaikki maksukortit sekä käteinen.

Kahvi- ja sokerihampaan kolotuksen helpottamisen lisäksi sotilaskoti tarjoaa myös muita palveluita, kuten

  • pienen kirjaston
  • hiljaisen huoneen
  • sanoma- ja aikakauslehtiä luettavaksi
  • biljardipöydän
  • XBOX 360- ja PS4 -pelikonsolit

Sotilaskotisisaret tulevat sotilaskotivaunullaan myös joskus maastoon mukaan kahvin ja munkkien kera. Maksuvälineinä maastossakin käy maksukortit ja käteinen. Älä siis unohda ottaa rahapussia leirille mukaan, jos tahdot pientä piristystä metsän keskelle.

Sotilaskotijärjestö on maamme vanhin vapaaehtoisuuteen perustuva maanpuolustusjärjestö. Se on toiminut yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1918. Arvostamme sotilaskotisisarten työtä, sillä he tekevät sitä vapaaehtoisesti vain ja ainoastaan varusmiesten hyväksi.

Varusmiesten liikuntakerhot

VLK eli varusmiesten liikuntakerho toimii Ilmasotakoulussa varsin aktiivisesti. VLK:n toimenkuvaan kuuluu ohjattujen liikuntakerhojen järjestäminen, monipuolisten liikuntamahdollisuuksien takaaminen sekä erilaiset urheiluturnaukset ja tapahtumat yhdessä VMTK:n kanssa.

VLK:n mahdollistamana voit ohjatusti harrastaa Ilmasotakoulussa esimerkiksi frisbeegolfia, salibandya, jalkapalloa, tennistä, koripalloa, ultimatea ja jopa uintia.

Ilmasotakoulussa on ohjattujen tapahtumien lisäksi loistavat lenkkeilymaastot ja vapaa mahdollisuus käyttää mm. kuntosalipalveluita.

Kerää 15 liikuntamerkintää VLK-passiisi ja saat kuntoisuusloman!

´